Florin Tănase sacrifică naționala pentru latura financiară. Verdictul lui Duckadam

Gabriel-Alexandru Ioniță / 31.12.2021, 13:43
Florin Tănase sacrifică naționala pentru latura financiară. Verdictul lui Duckadam

Florin Tănase a fost cel mai bun jucător al celor de la FCSB în acest an calendaristic. Sezonul trecut, mijlocașul ofensiv care a împlinit recent vârsta de 27 de ani a fost folosit destul de des pe poziția de atacant și a câștigat titlul de golgheterul Ligii 1.

Evoluțiile sale foarte bune au continuat și în această stagiune. El a marcat 9 goluri și a oferit 4 assisturi în campionat, fiind astfel decisiv în parcursul foarte bun pe care l-a avut echipa roș-albastră, în special în mandatul scurt al lui Edi Iordănescu.

Florin Tănase este aproape de un transfer la Al Ain

Astfel, el este considerat de foarte mulți oameni de fotbal din România drept cel mai bun jucător român al anului. În acest context, era aproape imposibil ca FCSB să nu primească oferte de transfer pentru Florin Tănase.

Arabii de la Al Ain au revenit în cursa pentru jucătorul crescut de Academia Hagi după ce au fost foarte aproape să îl aducă și în vara acestuia an. Atunci însă nu au reușit să cadă la o înțelegere cu Gigi Becali în privința sumei de transfer.

Becali chiar i-a prelungit contractul lui Tănase la acel moment, însă în noul contract a fost stipulată o clauză de reziliere în valoare de 3 milioane de euro. Sumă pe care cei de la Al Ain sunt dispuși să o achite.

Duckadam consideră că mijlocașul își va lua adio de la echipa națională odată cu această mutare

Transferul pare deci doar o chestiune de timp. El reprezintă însă cel mai probabil garanția că Florin Tănase nu va mai fi convocat la echipa națională a României, fapt susținut și de portarul de legendă al Stelei, Helmut Duckadam.

Eu sper să plece, nu cred că poate să se ducă la o echipă din campionatele tari din Europa oricum, pentru că nu a devenit nici titular la echipa națională. Se duce pentru bani, să-și asigure viața.

Are inteligența și calitățile necesare pentru a face performanță la echipele din Arabia și de a câștiga sume frumoase acolo. Totuși, acest transfer înseamnă un adio pentru echipa națională! A renunțat la națională, practic. Nu cred că va mai fi chemat”, a spus Duckadam potrivit digisport.ro.

Florin Tănase își asumă acest risc

De altfel, Florin Tănase chiar și-a asumat public acest risc după ultimul meci jucat de FCSB în 2021, în deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe.

(n.r. – despre ofertele din Ungaria şi Emiratele Arabe Unite) Nu ştiu, rămâne de văzut, să vină oferta scrisă şi apoi vom comunica. Clauza este fixă, nu are cine să o schimbe, e trei milioane. Să vedem dacă va veni oferta scrisă, sunt discuţii. (n.r. – bani mai mulţi sau şansa de a mai prinde naţionala) Tu ce ai alege? Sunt sincer, bani mai mulţi. Acolo (n.r. – în Zona Golfului) nu se joacă fotbal? Toată lumea spune că avem cel mai slab campionat, dar dacă pleacă unul în Arabia, aoleu, s-a dus unde s-a dus! Nu mai sunt campionate aşa de slabe”, a spus căpitanul FCSB-ului după meciul cu Sepsi.

Ce se ascunde în spatele transferului căpitanului de la FCSB. De ce vrea Florin Tănase să părăsească echipa