Florin Tene știe pe cine va alege Rădoi în poartă: „El o să apere! Este în formă”

Marian Cărăvan / 22.03.2021, 15:48
Florin Tene știe pe cine va alege Rădoi în poartă: „El o să apere! Este în formă”

Naționala de fotbal a României se apropie de startul în campania de calificare la Mondialul din Qatar. Pentru cele trei meciuri din luna martie, în lotul „tricolorilor” se regăsesc trei portari cu puțină experiență la nivelul primei reprezentative. Fost goalkeeper al naționalei, Florin Tene știe pe cine va alege Rădoi în poartă. Pe ce mizează fostul internațional.

Florin Tene știe pe cine va alege Rădoi în poartă: „El o să apere! E în formă”

Selecționerul Mirel Rădoi se confruntă cu o situație specială, în debutul preliminariilor pentru Mondialul din Qatar. Pe cine va titulariza între buturi, în condițiile în care cei trei portari convocați sunt cu puțină experiență la nivelul echipei naționale? Asta ca să nu mai pomenim că unul dintre ei este chiar debutant! Florin Niță are două selecții, David Lazar are una singura, în timp ce Florin Iacob a fost convocat în premieră la echipa națională. Asta după ce a renunțat la Ionuț Radu, convocat în primă fază pentru meciurile din luna martie.

Portari cu experiență, precum Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon sau Silviu Lung jr. și-au anunțat retragerea de la echipa națională. Astfel, misiunea selecționerului devine una dificilă? Pe cine va titulariza acum Mirel Rădoi? Florin Tene știe pe cine va alege Rădoi în poartă. Fost component al echipei naționale la Euro 1996, Florin Tene a lucrat cu doi dintre portarii convocați pentru meciurile de la finalul lunii martie. Niță și Lazar s-au pregătit sub îndrumarea lui Tene, actualul antrenor de portari la Al Wasl, în Emiratele Arabe Unite.

Cu Niță și Lazar am lucrat în trecut, pe Iacob l-am urmărit mereu. Pe Niță îl cunosc destul de bine, este un luptător care nu renunță niciodată. Eu cred că în momentul de față o să apere Florin Niță. Are un moment bun, traversează o formă sportivă foarte bună”, a spus Florin Tene, pentru digisport.ro.

Florin Tene stie pe cine va alege Radoi in poarta
Florin Tene stie pe cine va alege Radoi in poarta

Pe cine mizează Mirel Rădoi la meciurile din luna martie

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), David Lazar (Astra, 1/0), Florin Iacob (UTA Arad 0/0);

FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);

MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);

ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Alți 5 fotbaliști se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naționale urmând a apela la aceștia în cazul unei indisponibilități:

Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova, 1/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Valentin Cojocaru (Viitorul, 0/0)

România va avea următorul program în luna martie:

– 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
– 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
– 31 martie: Armenia – România, ora 19:00.

Meciurile vor fi transmise de PRO TV și contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar. România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. Doar ocupanta primului loc se va califica direct la turneul final, în timp ce locul secund poate duce la baraj.