Fost fotbalist la Petrolul și FC Argeș s-a sinucis. Tânărul a mai avut o tentativă de a-și lua viața

Robert Zanfir / 02.07.2022, 23:05
Fost fotbalist la Petrolul și FC Argeș s-a sinucis. Tânărul a mai avut o tentativă de a-și lua viața

Tragedie în fotbalul românesc. Roland Dedius Stănescu (32 de ani), fost jucător la Petrolul și FC Argeș, s-a sinucis. Fostul atacant s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din Voluntari. La doar 22 de ani, jucătorul a mai avut o tentativă de sinucidere.

Roland Stănescu și-a pus capăt zilelor sâmbătă, 2 iulie. Conform ziare.com, fostul sportiv ar fi avut probleme medicale după ce s-a lăsat de fotbal. Stănescu a fost găsit fără suflare de autoritățile din Județul Ilfov. Acestea au fost informate că o persoană a decedat în urma unei căderi de la etajul 4 al unui bloc din Voluntari.

Fost fotbalist la Petrolul și FC Argeș s-a sinucis

Ultima dată la Dacia Unirea Brăila, Roland Stănescu s-a remarcat la FC Argeș, Balotești și Petrolul Ploiești.

„Astăzi, 2 iulie în jurul orei 15:38, polițiștii orașului Voluntari au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că, un bărbat s-a precipitat de la etajul 4, al unui bloc de locuințe din localitate.

Polițiștii din Voluntari s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea activităților specifice din competență.

De asemenea, la fața locului s-au deplasat 2 echipaje medicale din cadrul SMURD, care au efectuat manevrele de resuscitare, însă din păcate, au declarat decesul victimei. S-a relaționat cu Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care urmează să se deplaseze la fața locului pentru efectuarea de activități specifice.

Cazul urmează să fie preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov pentru efectuarea activităților din competență”, a transmis IPJ Ilfov într-un comunicat de presă.

Cine a fost Roland Stănescu

Fostul atacant a început fotbalul la Motru, la doar 7 ani și a trecut și pe la Școala Gică Popescu. Acesta a dezvăluit într-un interviu pentru Gsp că la vârsta de 19 ani a fost dorit de Laurențiu Reghecampf la Snagov. Mutarea nu s-a realizat din cauza Școlii Gică Popescu, care s-a opus transferului definitiv.

Roland Stănescu a fost un jucător aparte în peisajul Ligii 1. A avut o relație foarte bună și cu cartea.

„A fost o ambiție a părinților mei să mă țin de școală. Tata îmi spunea că pot merge la fotbal atât timp cât mă țin de școală. La examenul din clasa a 8-a am luat 10 la matematică, doar doi copii reușisem asta în Gorj.

Am intrat la liceu de matematică-informatică, la prima clasă. La BAC din cele 6 materii cum am dat eu atunci, la 4 dintre ele am luat 10 (biologie, engleza și română probele orale si sport). La limba română la scris am luat 9, iar la matematică 8.70, medie 9,61”, a spus atacantul pentru sursa citată.

Gestul prin care și-a luat zilele nu ar fi primul de acest gen. Pe când juca la FC Argeș, Rolnad Stănescu și-ar fi tăiat venele, în urma unei discuții aprinse între părinți.

„Roland se afla joi seara la cantonament și a fost găsit de colegi zăcând pe jos și plin de sânge. Avea o tăietură la mână și au chemat Salvarea. Am fost vineri la spital și am vorbit cu Roland. L-am întrebat de ce a recurs la acest gest.

Mi-a spus că a e­xistat o ceartă între părinți, despre ca­re a aflat de la mama lui. A a­vut o cădere psihică, pen­tru că este o fire mai sensibilă și de a­ce­ea a recurs la acest gest ne­cugetat care îl putea costa viața”, spunea Barbu pentru Curierul Zilei.