Fost jucător la Petrolul, Abel Camara a fost pe teren la măcelul care s-a soldat cu peste 200 de morți. „Suporterii au vrut să vină după noi”

Giosanu Catinca 02.10.2022, 12:19
Fost jucător la Petrolul, Abel Camara a fost pe teren la măcelul care s-a soldat cu peste 200 de morți. „Suporterii au vrut să vină după noi”

Un fost jucător de la Petrolul Ploieşti a fost martor la tragedia din Indonezia. Fotbalistul a luat parte la violențele petrecute pe pe stadionul Kanjuruhan din oraşul Malang.

Abel Camara, despre tragedia din Indonezia

Abel Camara a fost pe teren la măcelul care s-a soldat cu peste 127 de morți. El a mărturisit că suporterii echipei Arema FC au vrut să se ducă după jucători. Aceștia intenționau să le ceară socoteală după ce au pierdut cu 3-2 în faţa echipei Persebaya Surabaya.

Agenții de poliție au caracterizat tulburările drept ”revolte”. Ei au încercat să îi convingă pe fanii să se întoarcă în tribune şi au tras cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. În urma violențelor, cel puțin 174 de persoane și-au pierdut viața. Printre decedați se numără și doi ofiţeri.

”A început un război”

În masacrul din Indonezia au fost rănite în jur de 180 de persoane. Abel Camara se numără printre cei răniți.

În ceea ce îi privește pe cei care și-au pierdut viața, mare parte dintreei au fost călcați în picioare până la moarte, potrivit poliţiei.

În acest incident au murit peste 127 de persoane, dintre care doi ofiţeri de poliţie. Treizeci şi patru de persoane au murit în interiorul stadionului, iar restul au murit la spital.”, a declarat duminică şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta, prin intermediul unui comunicat.

Inițial, s-a știut despre 127 de răniți, dar numărul a crescut odată cu trecerea orelor. Noul bilanț al revoltei de pe stadionul din Indonezia indică faptul că cel puţin 174 de persoane și-au găsit sfârșitul şi 180 au fost rănite în urma unei revolte izbucnite, conform Reuters.

”Au murit 200 de fani și doi polițiști”

Atacantul originar din Guinea-Bissau a făcut cîteva declarații cu privire la tragedia petrecută pe stadionul Kanjuruhan din Indonezia.

Sunt OK, toți jucătorii sunt în siguranță, mulțumesc lui Dumnezeu! S-a întâmplat după meci. Imediat după terminarea partidei, am mers să le cerem scuze suporterilor pentru pierderea derby-ului. Poliția a venit la noi să ne spună să mergem la vestiare.

Când am plecat spre vestiare, unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine, iar de acolo a început un război, poliția împotriva suporterilor. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști.

Clubul ne-a transmis aseară doar să ajungem acasă în siguranță. Campionatul va fi întrerupt pentru o săptămână, atât știu momentan.”, a declarat Abel Camara, conform gsp.ro.