Fost star la Real Madrid și Arsenal, Mesut Ozil se retrage din fotbal. A fost campion mondial cu Germania

Radu Bordei 03.02.2023, 18:54
Fost star la Real Madrid și Arsenal, Mesut Ozil se retrage din fotbal. A fost campion mondial cu Germania

La doar 34 de ani, Mesut Ozil vrea să spună adio fotbalului. Mijlocașul german care a jucat și la Real Madrid, nu se mai regăsește de câțiva ani și a decis că este momentul retragerii. În ultimele sezoane a dezamăgit în campionatul Turciei.

Campion mondial cu Germania și fost star la Real Madrid și Arsenal, Ozil spune adio fotbalului

Mesut Ozil a avut parte de o carieră strălucitoare și este gata să o lase în spate. Chiar dacă are 34 de ani, fostul internațional nu mai se simte bine, mai ales de când a venit în Turcia. Deși toată lumea se aștepta ca în Superlig să își demonstreze valoarea, experiențele la Fenerbahce și Bașakșehir nu au adus nimic pozitiv. Ozil nu a reușit să se impună și a arătat ca o umbră a fotbalistului care âncânta suporterii Pe Emirates sau pe Santiago Bernabeu.

Se pare că mijlocașul s-a hotărât brusc, după ce tocmai evoluase pentru echipa sa cu o zi în urmă. Acesta și-ar fi anunțat deja oficialii clubului dar și pe apropiați. Un anunț oficial nu a fost făcut, dar presa de pe Bosfor crede că e o chestiune de zile până când Ozil va face publică hotărârea sa. Mijlocașul lasă în urmă o carieră presată cu trofee. A evoluat la Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce și Bașakșehir, pentru care a marcat 114 goluri și a oferit 221 de pase decisive.

La Real Madrid a câștigat toate trofeele posibile, iar cu naționala Germaniei a devenit campion mondial, în 2014, în Germania.

Fotbalistul a fost implicat într-un scandal uriaș la naționala Germaniei

Mesut Ozil s-a retras de la naţionala Germaniei în 2018. În acel an, fotbalistul a făcut o poză cu preşedintele Turciei, Recep Erdogan, iar toată lumea s-a grăbit să-i acuze alegerea. în frunte cu Federaţia Germană de Fotbal. Dezamăgit de faptul că Federaţia nu i-a luat apărarea în scandalul ce a urmat, Ozil a declarat că nu mai vrea niciodată să audă de Germania.

Mesut Ozil s-a născut la Gelsenkirchen, dintr-o familie de turci. De-a lungul timpului, nu s-a dezis niciodată de latura sa turcă, chiar dacă a reprezentat Germania.

Tehnica şi simţul mingii îl am din partea turcă a mea. Disciplina, atitudinea şi spiritul de sacrificiul îl am din partea germană, a declarat Ozil, de-a lungul timpului.

Supărat pe tot ce a ţinut de Germania, în urma fotografiei cu Erdogan, Mesut Ozil a declarat: „Când aleg un drum, niciodată nu mă uit înapoi”, declaraţie ce nu a picat deloc bine nemţilor.

Ozil are 92 de meciuri şi 23 de goluri pentru naţionala „panzerelor”.

Urmăriți Playsport.ro și pe