Fostul atacant al lui Dinamo care a refuzat un salariu de 5 ori mai mare pentru a rămâne în Ștefan cel Mare. Cum a scăpat de obsesia pentru jocurile de noroc și cum putea ajunge să joace tocmai în Tanzania

Gabriel-Alexandru Ioniță 31.12.2021, 15:02
Fostul atacant al lui Dinamo care a refuzat un salariu de 5 ori mai mare pentru a rămâne în Ștefan cel Mare. Cum a scăpat de obsesia pentru jocurile de noroc și cum putea ajunge să joace tocmai în Tanzania

Daniel Popa a devenit rapid din indezirabil la Dinamo la un fotbalist pe care suporterii „câinilor” și-ar dori să îl aibă acum în echipă. Atacantul în vârstă de 26 de ani a ajuns pentru prima dată la formația din Ștefan cel Mare în 2016 de la Chindia Târgoviște la cererea lui Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo de la acel moment.

Daniel Popa a avut parte de multă încredere în primul său „mandat” la Dinamo

Cel poreclit „Fălcosul” a povestit că l-a apreciat dintotdeauna pe fotbalistul născut în județul Dâmbovița pentru modul în care se pregătea și pentru faptul că genera o concurență constructivă în atacul echipei.

Eu atunci am avut de ales între el și un alt atacant de la Dunărea Călărași, Vali Alexandru. Am fost să-l văd personal de două ori, pe Vali Alexandru la fel, de două ori, și mi-au cerut un meci amical. Dar nu era pentru ‘Popică’, deci nu era special.

Și mi-a plăcut cum se mișca, avea tupeu. Pentru un vârf ai nevoie de asta. Avea concurență atunci, erau Nemec și Gnohere. Se bătea cu ei, se vedea că are calitate.

Îl motiva că avea competiție, îi avea pe Gnohere și Nemec. Nemec muncea la antrenament, un profesionist extraordinar. I-am dat multe șanse (n.r. – lui Popa), îmi plăcea, că altfel nu-l transferam. Vorbeam cu el, făcea finalizare după antrenamente pentru a-și îmbunătăți calitatea. Da, rămânea după antrenamente!” a spus Andone potrivit sport.ro.

S-a discutat foarte mult o vreme despre faptul că Popa ar fi dependent de jocuri de noroc

De altfel, Popa chiar a avut cele mai bune evoluții ale sale la Dinamo sub comanda lui Ioan Andone. După plecarea acestuia, el nu prea a mai prins echipa și când a făcut-o a avut evoluții slabe, devenind ținta ironiilor suporterilor.

El a fost împrumutat de dinamoviști la FC Botoșani și la Chindia Târgoviște, până când a fost cedat definitiv și a semnat din postura de liber de contract cu dâmbovițenii. Iar acum, are evoluții destul de apreciate la echipa antrenată de Emil Săndoi, pentru care a marcat 4 goluri în acest sezon, mai mult decât toți atacanții din lotul actual al lui Dinamo la un loc.

Faptul că nu a reușit la Dinamo a fost motivat de unii oameni la momentul respectiv prin posibila sa dependență de jocuri de noroc. Chiar Mircea Rednic, în al patrulea său mandat în Ștefan cel Mare a făcut declarații în acest sens.

Cum a refuzat un salariu de 5 ori mai mare pentru a rămâne la Dinamo

De asemenea, „Puriul” a dezvăluit la acel moment și că Daniel Popa a refuzat mai multe oferte din afara României pentru a rămâne la Dinamo. Chiar dacă una dintre ele era mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar.

A avut ofertă de 10.000 de euro pe lună și n-a plecat, a zis că nu vrea să plece. Nistor îl certa: ‘Bă, băbălău ești, ești un prost’. În loc să te duci… 10.000 de euro! Aici are 2.000 și ceva. N-a vrut să plece la Aktobe. După aceea a mai avut o ofertă din Israel, n-a vrut să plece.

Bravo lui! Vrea să rămână aici, îi place… ba o păcănică, ba o măcănică… Glumesc! Mi-a promis și s-a jurat că nu se mai atinge de păcănele, merge la casino acum. Glumesc!”, a spus Rednic atunci la o conferință de presă.

Chiar dacă spusele lui Rednic par să confirme această problemă a lui Popa, atacantul s-a apărat la acel moment spunând: „Eu nu am intrat niciodată într-un cazino ca să joc şi nu am vreo datorie la cineva din această cauză”.

Daniel Popa a fost aproape să se transfere în Tanzania

După ce a refuzat acea ofertă din Kazahstan, Popa putea ajunge, chiar în vara acestui an, în îndepărtata Tanzanie, unde niciun fotbalist român nu a ajuns niciodată. Zvonul a fost lansat de o publicație sud-africană spunea că cei de la Simba SC îl doreau pe atacantul român, însă în cele din urmă mutarea nu s-a realizat și Popa a explicat atunci de ce.

A fost o ofertă înainte de a semna cu Chindia (n.r. – Popa a venit sub formă de împrumut de la Dinamo la Chindia, iar apoi a fost cedat definitiv, în vara lui 2021). Acum o săptămână și ceva am fost sunat de cineva care m-a întrebat dacă sunt liber de contract. Am spus că am clauză de reziliere și atâta tot. Mai departe nu știu, pe mine nu m-au mai contactat, din ce am înțeles nici clubul”, a spus atunci Daniel Popa.

În culisele fotbalului românesc se negociază mutări interesante pe axa Dinamo – CFR Cluj. Lista cu numele care fac obiectul transferurilor

Urmăriți Playsport.ro și pe