În culisele fotbalului românesc se negociază mutări interesante pe axa Dinamo – CFR Cluj. Lista cu numele care fac obiectul transferurilor

Dragos Stefanescu 31.12.2021, 14:09
În culisele fotbalului românesc se negociază mutări interesante pe axa Dinamo – CFR Cluj. Lista cu numele care fac obiectul transferurilor

Dinamo a terminat anul pe penultimul loc al Ligii 1. Cu Flavius Stoican proaspăt instalat pe banca tehnică, ”câinii” vor încerca să evite retrogradarea. Pentru a întări lotul, conducerea dinamovistă vrea să facă câteva transferuri în această iarnă. Pe lista ”câinilor” ar putea intra și câțiva jucători de la CFR Cluj.

Dinamo vrea jucători de la CFR Cluj

Dinamo a terminat anul pe penultimul loc al Ligii 1. Dezastrul sportiv a aruncat echipa într-un haos total iar conducerea din Ștefan cel Mare l-a demis pe Mircea Rednic. În locul ”puriului” a fost adus Flavius Stoican, care speră să salveze echipa de la retrogradare.

Conducerea dinamovistă a schițat deja în linii mari lista de transferuri din această iarnă. Iuliu Mureșan a declarat că are în vedere câțiva jucători de la CFR Cluj dar și că așteaptă o mână de ajutor de la Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev.

Flavius Stoican, care a jucat sub conducerea lui Mircea Lucescu la Șahtior, a vorbit cu Mircea Lucescu pe acest subiect (n.r împrumutul unor jucatori de la Dinamo Kiev). Jucătorii din lotul lui CFR ar fi buni la Dinamo”, a spus Mureșan, la Digi Sport.

Dinamo schimbă strategia de transferuri

Iuliu Mureșan a explicat și care este strategia după care se vor face transferurile de acum înainte la Dinamo.

Trebuie să luăm jucători care s-au antrenat cu lotul primei echipe la care au activat. Nu ne mai lasă clasamentul să luăm jucători rămași în urmă, avem nevoie de jucători pregătiți, care s-au antrenat și care au jucat măcar câteva meciuri.

Nu putem lua jucători extracomunitari, o să luam jucători români și comunitari”, a spus Iuliu Mureșan.

Ce jucători poate lua Dinamo de la CFR Cluj

CFR Cluj este liderul Ligii 1 la final de an. În ciuda parcursului excelent din campionat, Dan Petrescu vrea să facă o adevărată curățenie în lotul ardelenilor.

Președintele clubului din Gruia, Cristi Balaj, a anunțat că CFR va renunța la jucătorii care nu mai au loc pe Lista A pentru meciurile din Liga 1, deoarece sunt plătiți și nu au drept de joc. Pe această listă se regăsesc jucătorii Cristiano Pereira Figueiredo (30 de ani, portar), Denis Ciobotariu (23 de ani, fundaș), Ovidiu Hoban (38 de ani, mijlocaș), Jonathan Emanuel Rodriguez (31 de ani, mijlocaș), Anas Tahiri (26 de ani, mijlocaș) și Guessouma Fofana (28 de ani, mijlocaș).

În următoarea perioadă, Dinamo poate să aducă în Ștefan cel Mare pe unii dintre jucătorii disponibilizați de clujeni. Toți sunt fotbaliști cu experiență și îndeplinesc cerințele impuse de noua strategie a clubului alb-roșu.

Urmăriți Playsport.ro și pe