Fostul jucător de la CFR, la un pas de Premier League. Cine ar putea fi noul antrenor de la Brighton

Robert Zanfir 11.09.2022, 20:26
Fostul jucător de la CFR, la un pas de Premier League. Cine ar putea fi noul antrenor de la Brighton

Roberto de Zerbi (43 de ani) i-ar putea lua locul lui Graham Potter pe banca lui Brighton. Fostul mijlocaș al lui CFR Cluj s-a despărțit de Șahtior Donețk după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Eșecul lui Chelsea cu Dinamo Zagreb a provocat un efect de domino în fotbalul englez și nu numai. Thomas Tuchel a fost demis, iar Graham Potter a acceptat salariul de aproape 14 milioane de euro pe care îl are asigurat pe Stamford Bridge. Locul fostului manager al lui Florin Andone ar putea fi luat de Roberto De Zerbi. Antrenor cu o fulminantă ascensiune, fostul mijlocaș al CFR-ului este unul dintre favoriții oficialior lui Brighton.

Fostul jucător de la CFR, la un pas de Premier League. Roberto De Zerbi, antrenor la Brighton

De Zerbi le-a mai pregătit în carieră pe Foggia, Palermo, Benevento și Sassuolo. La Șahtior a ajuns în mai 2021 și a rămas ceva mai mult de un an de zile. Timp suficient pentru a cuceri un trofeu la cârma „minerilor”. A câștigat Supercupa Ucrainei în septembrie 2021, 3-0 în fața lui Mircea Lucescu.

De Zerbi a plecat din Ucraina imediat după ce Vladimir Putin a dictat invadarea țării vecine. Și-a povestit clipele de coșmar trăite în luna februarie.

„Mai aud zgomotul bombelor și al avioanelor. Mă uit la toate știrile cu Ucraina, de dimineață până seara. Nu reușesc să mai văd altceva, nici măcar meciurile de fotbal. Mă simt mai rău decât în zilele cu bombardamentele din Kiev.

Am senzația unui mare gol. Acolo aveam ceva de făcut, să organizez evadarea pentru mine și jucători, să vorbesc cu ambasada.”, a declarat antrenorul celor de la Șahtior Donețk pentru gazzetta.it.

Kjetil Knutsen, de la Bodo Glimt în Premier League?

Roberto De Zerbi va avea un concurent serios pentru banca „pescărușilor”. Kjetil Knutsen (53 de ani), omul care a făcut din Bodo Glimt un nume de temut în Europa. De numele lui este legată victoria istorică împotriva lui AS Roma, 6-1, din grupele Conference League. A fost cel mai drastic eșec din cariera lui Jose Mourinho.

8 goluri și 6 pase decisive a reușit Roberto De Zerbi în tricoul lui CFR Cluj, unde a jucat în perioada 2010 – 2012. Italianul a câștigat trei trofee cu ardelenii. Două titluri (2010 și 2012) și o Cupă a României.