Fotbalist de națională, mort în urma cutremurului din Turcia. Autoritățile au confirmat tragedia

Iosif Pintilie 07.02.2023, 09:43
Fotbalist de națională, mort în urma cutremurului din Turcia. Autoritățile au confirmat tragedia

Turcia, Siria și zona sud-vestică a Asiei, fără Orientul Mijlociu, trec printr-un moment extrem de greu. Două cutremure, primul cu o magnitudine de 7.8, iar al doilea cu o magnitudine de 7.5, au avut loc la granița celor două state amintite anterior.

Un fotbalist de națioanlă a decedat în cutremurul din Turcia

Printre victimele cutremurului se numără și Nader Joukhadar, fost fotballist, ultima oară fiind antrenor al clubului Salam Zgharta. Acesta a fost fotbalist în naționala Siriei.

Nader a jucat 14 meciuri pentru țara sa, marcând de nouă ori. Acesta și-a petrecut toatîă cariera în zona arabă.

A debutat la Al-Ansar, din Lebanon, iar în 1996 se transfera la Al-Wathba, din Siria. În 2001 părăsea țara natală și semna cu Al-Faisaly, din Iordania. A mai jucat și pentru Al-Wehdat, tot din Iordania, de unde s-a retras în 2022.

Alături de el, a murit în urma cutremurului și fiul său, anunță autoritățile. Se estimează peste 4000 de decese, în urma acestui cutremur.

Alin Toșca, erou în Turcia

Alin Toșca părăsise orașul Gaziantep cu doar câteva zile înaintea cutremurului. Acesta a revenit în Italia, la Benevento. După cutremur, el a luat o decizie importantă.

Fundașul a decis să își ofere casa celor ce au fost afectați de cutremur, în mod gratuit. Un alt român ce joacă în Turcia, Alexandru Maxim, a dezvăluit gestul coleului său.

„Un minut jumătate, două minute cât a durat (n.r. – cutremurul) a fost dezastru şi oamenii speriaţi au ieşit pe stradă de dimineaţă. Sunt pe stradă.

Cei de la club s-au mobilizat. Jucătorii, familiile sunt la stadion, că avem restaurante, camere, mâncare, dar pentru oamenii care n- au ce să facă e un dezastru.

Cu siguranţă, în următoarele zile vom face tot posibilul, toţi jucătorii, cei din cadrul clubului, să-i ajutăm pe toţi oamenii care sunt acolo.

Am colegi care au case şi au luat oameni la ei acasă. Au luat oameni în casele lor. Până şi Alin Toşca (n.r. – în Gaziantep)… Are casă acolo, chiar dacă s-a mutat în Italia. A oferit casa pentru toţi cei care au nevoie.

Colegi de-ai mei, familii, să aibă căldură. E şi frig, a nins foarte mult acolo. Toată lumea încearcă să-i ajute pe cei care au probleme, familiile lor, copiii, şi să-i ajutăm să treacă cât mai uşor prin perioada aceasta”, a declarat Alexandru Maxim, pentru orangesport.ro.

Alin Toșca a jucat la Gaziantep din 2019, când a fost adus liber de contract, după despărțirea de Betis Sevilla. A jucat 115 meciuri pentru echipa din Turcia. FCSB (96 de meciuri), Viitorul (actuala Farul – 56), Betis Sevilla (25), Săgeata Năvodari (23), Unirea Urziceni (19) și PAOK (16) sunt celelalte echipe din palmaresul său.

Urmăriți Playsport.ro și pe