Fotbaliști români arestați! Cine sunt sportivii prinși cu carduri clonate sau cu bani falși în străinătate. REMEMBER

Olteanu Ștefan 24.02.2022, 10:04

Un transfer în străinătate poate fi, de cele mai multe ori, o rampă de lansare pentru sportivii din țara noastră, însă în anumite cazuri s-a dovedit a fi un adevărat eșec, iar aici pot fi oferiți drept exemplu câțiva fotbaliști români care au ajuns să fie arestați odată ce au depășit granițele. Tentația de a aduna cât mai mulți bani într-un timp cât mai scurt este mare și, din nefericire, uneori poate umbri dorința de a face performanță la nivel sportiv.

Trafic de cocaină, bani falși, meciuri trucate sau clonare de carduri. Cei mai cunoscuți cinci fotbaliști români arestați în afara granițelor

Dănuț Lupu, Claudiu Răducanu, Voicu Florea, Iulian Chiriță și Cristian Cristea sunt cele mai sonore nume ce pot fi amintite atunci când vorbim despre fotbaliști români arestați în afara granițelor. Cu toții au practicat sportul la nivel de performanță, însă, din nefericire, au ales și alte căi pentru a încerca să își umple conturile. Unii au participat la acțiuni ilegale chiar în timp ce se aflau în plină carieră, în timp ce alții, rămași fără venituri după retragere, s-au reprofilat în direcția greșită.
Cei cinci fotbaliști menționați își aduc aminte și acum cu neplăcere de situațiile prin care au trecut, iar unii sunt convinși că au fost acuzați pe nedrept.
Toate poveștile lor au fost prezentate într-un material realizat de publicația theplaymaker.ro.

Dănuț Lupu, acuzat că a condus o bandă de hoți în Atena

În vara anului 1990, după un titlu câștigat în România alături de Dinamo, Dănuț Lupu a prins un transfer important în Grecia, la Panathinaikos Atena. Mutarea avea rolul de a fi o rampă de lansare pentru internaționalul român cu 14 apariții în prima reprezentativă, însă Lupu nu a rezistat decât un sezon la Panathinaikos. Mai mult, în acel prim sezon din Grecia a fost implicat și într-un scandal uriaș.
În vârstă de doar 23 de ani pe atunci și cu un potențial enorm, Lupu a fost acuzat de furt și de faptul că a condus o bandă de hoți din Atena. Mai exact, potrivit presei elene de la acea vreme, Lupu și ceilalți acuzați ar fi sustras diverse bunuri de valoare de la alte persoane. Iar cum majoritatea obiectelor furate au fost găsite la casa din Grecia a lui Dănuț Lupu, acesta s-a ales cu o condamnare de un an și jumătate.
Cu toate acestea, fostul internațional a susținut mereu cu tărie că totul i-a fost înscenat de către președintele clubului Panathinaikos:

Nu voiam să îmi prelungesc contractul cu Panathinaikos, așa că președintele echipei, influentul Vardinoyanis, mi-a înscenat totul. M-a chemat la el în birou, moment în care am fost ridicat și închis pentru două luni și 18 zile”, a declarat Dănuț Lupu.

Claudiu Răducanu, prins în flagrant cu 60 de carduri clonate, în Mexic

Un alt internațional român care a avut probleme cu legea în străinătate este Claudiu Răducanu. La scurt timp după retragere, celebrul atacant de la Extensiv Craiova, Steaua București sau Espanyol Barcelona a fost arestat în Mexic. Se întâmpla în toamna anului 2014, după ce atacantul cunoscut și drept „Blocnotes” pierduse o mare parte din averea strânsă în cariera de fotbalist.
El a fost prins în flagrant într-un centru comercial din Cancun, Mexic, în timp ce avea la el nu mai puțin de 60 de carduri clonate. Răducanu a încercat să scoată o sumă de bani de pe unul dintre carduri, însă în acel moment a fost reținut de autorități. Încercarea de a-i da mită polițistului nu a avut succes, iar Claudiu Răducanu a fost încătușat și arestat. Din fericire, șederea sa într-o închisoare din Mexic nu a durat prea mult, deoarece și-a putut plăti cauțiunea, în valoare de 1000 de euro, și a fost eliberat.

Voicu Florea, fost mijlocaș la Gloria Bistrița și Farul Constanța, prins cu 16 kilograme de cocaină

Într-un episod mult mai șocant a fost implicat Răzvan Voicu Florea, fost fotbalist în Liga I la Gloria Bistrița. În 2016, la doar un an după retragere, Florea a fost prins de polițiștii britanici în timp ce transporta în propria mașină 16 kilograme de cocaină.
El se afla pe autostrada M6, în apropierea orașului Crewe, iar oprirea sa în trafic avea rolul unui simplu control de rutină. Totuși, când polițiștii i-au verificat portbagajul, au rămas șocați. Nu mai puțin de 16 kilograme de cocaină transporta Voicu Florea, cantitate care a fost evaluată la acel moment la 6 milioane de euro.
Cocaina era distribuită în 16 pachete și ascunsă într-un troler din portbagaj.
În urma infracțiunii comise, fostul mijlocaș s-a ales cu o condamnare de 6 ani de închisoare.

De-a lungul carierei, Răzvan Voicu Florea a mai evoluat pentru Farul Constanța, Alba Iulia, Dunărea Galați și Unirea Slobozia.

Rapidistul Iulian Chiriță, acuzat că ar fi falsificat cărți de credit și a tipărit bani falși

Iulian Chiriță este un alt nume important care a avut probleme cu legea în afara țării. Fost internațional cu trei prezențe în prima reprezentativă, Chiriță a fost un nume important pe scena fotbalului românesc de la începutul anilor 90. Crescut de FCM Târgoviște, el a făcut ulterior pasul la două dintre echipele rivale din București, Rapid și Dinamo.
Cariera sa a luat final în 1999, iar fără niciun transfer prins în străinătate nu a putut aduna prea mulți bani în acele vremuri. De altfel, în 2013, Chiriță se autodeclara „lefter”.

În acest context, el s-a făcut electrician și a luat-o de la 0 în Barcelona, Spania. Însă, după nu foarte mult timp petrecut acolo, au apărut și primele probleme grave pentru el. În octombrie 2015, Iulian Chiriță s-a trezit cu mascații acasă și a fost reținut. Motivul? Potrivit acuzațiilor care i-au fost aduse, el ar fi falsificat mai multe cărți de credit și ar fi tipărit bani falși.

Iulian Chiriță nu a recunoscut niciodată aceste infracțiuni comise și spune că a fost nedreptățit de autoritățile spaniole:

Ne-au pus pe burtă pe toți, întreaga familie, inclusiv pe nevastă-mea. Pe mine m-au încătușat și m-au trimis la Carcel Modelo, penitenciarul pentru bărbați din Barcelona, o derăpănătură din centrul orașului. Cică dosarul e la secret, nu-i cunoaște conținutul nici avocatul, care m-a costat deja vreo trei mii de euro. Să se dărâme zidurile astea pe mine dacă am greșit cu ceva”, spunea fostul internațional, într-un interviu acordat pentru gsp.ro.

Cristian Cristea, fost jucător în Liga I la Farul și Oțelul, acuzat că ar fi trucat meciuri în Australia

Ultimul nume de pe listă este cel al lui Cristian Cristea, care în vara anului 2013 a lăsat prima ligă de fotbal din România pentru o aventură în Australia. El a semnat atunci cu Melbourne Southern Stars, în liga secundă, însă chiar la primul sezon i-au fost aduse niște acuzații extrem de grave.
Împreună cu antrenorul echipei și cu mai mulți coechipieri, Cristea a fost arestat, cu toții fiind acuzați că au „trântit” meciuri pentru bani.
Din fericire, asocierea sa cu mafia pariurilor s-a încheiat rapid. După câteva luni de anchetă, în care i-a fost interzis să părăsească țara, Cristian Cristea a fost declarat nevinovat și a primit permisiunea de a reveni în România.
El a semnat din nou cu Farul Constanța în 2014, însă nu și-a mai putut regăsi forma de dinainte de transfer. După alte două experiențe la Oțelul și ACS Berceni, Cristea a plecat din nou din țară. De data aceasta a mers în Italia, unde evoluează și în prezent pentru AS Galatina, în ligile inferioare.

EXCLUSIV. Lucescu din cantonamentul lui Dinamo Kiev, după ce Rusia a invadat Ucraina. “Am auzit niște bubuituri dimineață. Normal că suntem toți îngrijorați!”.

Urmăriți Playsport.ro și pe