Fotbaliștii de la marile cluburi ar putea fi interziși la Campionatul Mondial! FIFA trece la amenințări

Radu Bordei 21.01.2021, 19:50
Fotbaliștii de la marile cluburi ar putea fi interziși la Campionatul Mondial! FIFA trece la amenințări

Fotbaliștii de la marile cluburi ar putea fi interziși la Campionatul Mondial! Este vorba de cei care vor participa în Superliga Europeană. Nu mai este un secret că marile cluburi europene lucrează de ceva timp la un proect al unei competiții destinate doar celor bogați. Practic, această competiție ar înlocui Liga Campionilor și ar asigura giganților ca Real Madrid, Barcelona sau Juventus prezența permanentă în elită, indiferent de rezultatele din competițiile interne. Astfel cluburi ca Manchester United, de exemplu, nu s-ar mai îngrijora că nu vor juca în Liga Campionilor și nu vor avea acces la banii de acolo.

FIFA și UEFA se opun unui astfel de demrs și forul mondial a trecut la amenințări.

Fotbaliștii de la marile cluburi ar putea fi interziși la Campionatul Mondial!

Această discuție durează de mai mulți ani. Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, este cel mai mare susținător al acestui demers. Șeful torinezilor s-a și plâns de prezența Atalantei în Liga Campionilor „pentru că a avut un sezon bun”. În ultimele luni, pandemia de Coronavirus a adus din nou această idee în discuție.

De aceea FIFA a decis să ia o poziție rapidă și să înlăture orice dubiu. Poziția forului condus de Gianni Infantino este una categorică. Toate competițiile trebuie recunoscute de forurile regionale și, la final, de FIFA. Iar dacă granzii continentului vor dori să meargă mai departe, FIFA nu va mai primi în competițiile internaționale fotbaliștii care vor juca acolo. Aici este inclusă și cea mai vizionată competiție sportivă din lume: Campionatul Mondial de fotbal.

Real Madrid și Barcelona doresc o ligă doar pentru ele

Pandemia a schimbat situația

Cluburile mari au fost afectate grav financiar din cauza faptului că pandemia a îndepărtat suporterii de stadioane, dar nu numai. Barcelona se lăuda acum un an că este primul club care a spart bariera de 1 miliard de euro venituri. Acum catalanii sunt într-o criză profundă și datoriile cresc. Fostul președinte, Josep Bartomeu a anunțat chiar în momentul demisiei că Barcelona șia dat acordul să participe la Superliga Europeană.. Chiar și Florentino Perez s-a declarat de acord cu această inițiativă, la fel ca multe cluburi puternicie din Premier League. Singurul nume greu care se opune fățiș este chiar campioana Europei, Bayern Munchen.

Nici federațiile naționale și nici UEFA nu sprijină o competiție care ar mări și mai tare diferența dintre cluburile bogate și restul lumii fotbalului. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile și dacă amenințările celor de la FIFA vor avea efect. Inițiatorii proiectului se bazează însă pe un sprijin financiar mare, mai ales din America sau China, regiuni unde fanii ar fi cei ami interesați de astfel de dueluri.

Urmăriți Playsport.ro și pe