Fotbaliștii lui Sepsi, resemnați după egalul cu FCU Craiova. „Ne-am luat gândul de la play-off”. Cristiano Bergodi, nemulțumit de atitudinea jucătorilor săi

Gabriel-Alexandru Ioniță 06.11.2021, 23:17
Fotbaliștii lui Sepsi, resemnați după egalul cu FCU Craiova. „Ne-am luat gândul de la play-off”. Cristiano Bergodi, nemulțumit de atitudinea jucătorilor săi

Sepsi Sf. Gheorghe a remizat în deplasare cu FCU Craiova, scor 1-1, în etapa cu numărul 15 din Liga 1. Kevin Luckassen a marcat pentru echipa lui Cristiano Bergodi, care rămâne însă în zona periculoasă a clasamentului.

Fotbaliștii lui Sepsi, nemulțumiți după egalul cu FCU Craiova

După meci, jucătorii echipei covăsneni au avut un discurs aproape identic. Ideea de bază a fost că echipa nu a făcut chiar un meci foarte bun și că a pierdut două puncte importante în Bănie.

Bogdan Mitrea a spus că începutul mult sub așteptări de sezon a generat probleme de încredere în cadrul lotului. Și a explicat că, din punctul său de vedere, cheia îmbunătățirii rezultatelor este ca echipa covăsneană să nu se mai gândească, cel puțin momentan, la lupta pentru locurile de play-off.

Este un punct în deplasare, trebuie să stăm la fel de concentrați pentru următorul meci. Am început cu planuri mari acest sezon. Din păcate am dezamăgit în această prima parte. Încercăm să ne revenim, ne-am luat gândul de la play-off, ne axăm să ne apropiem mai mult de locurile 7-8. Eu zic că suntem în revenire, am legat două victorii, una în Cupă, una în campionat, acum un egal. Este un egal în deplasare împotriva unei echipe cu care suntem vecini de clasament.

Suntem sub presiunea rezultatelor ambele echipe. Probabil că am intrat cu o anumită frică pentru rezultat. Am avut momente în care am controlat meciul, chiar dacă nu ne-am creat foarte multe ocazii. Este până la urmă un egal în deplasare și trebuie să luăm lucrurile pozitive”, a spus fundașul central la finalul partidei.i

Cristiano Bergodi, deranjat de atitudinea jucătorilor săi

El a fost completat și de colegii săi, Eder Gonzalez și Anass Achahbar, dar și de antrenorul Cristiano Bergodi. Italianul a spus că echipa sa nu a făcut un meci foarte bun la Craiova și s-a arătat nemulțumit de atitudinea arătată de jucătorii săi, la care a asigurat că va lucra în pauza internațională.

Poate că sunt două puncte pierdute. Nu a fost un meci prea reușit, ca să spun adevărul. Se poate sigur și mai bine. Ne-am mulțumit cu puțin. Probabil că am crezut că vom câștiga meciul doar prin prezența pe teren după meciul cu Dinamo. Trebuie să schimbăm multe, să muncim, să îmbunătățim jocul pe fază ofensivă. E păcat, cred că puteam câștiga. Dar când te mulțumești cu puțin e foarte greu să câștigi.

Poate fi atitudinea, nu valoarea. Baza unei echipe de fotbal este atitudinea, dăruirea. Trebuie reglate, dar e vorba de munca mea. Trebuie să înțeleagă și ei că e nevoie de mai multă dăruire. Meciurile nu se câștigă așa. Ne ajută pauza. Putem face mai bine și sunt sigur că băieții vor înțelege că nu așa se poate câștiga un meci”, a spus și Cristiano Bergodi.

Venirea lui Bergodi la Sepsi, văzută cu ochi buni de jucători

Eder Gonzalez este însă optimist și consideră că Sepsi va începe să obțină rezultate bune în scurt timp. El a subliniat că echipa din Sf. Gheorghe practică un fotbal mai bun de la venirea lui Cristiano Bergodi.

Cred că meritam mai mult. Cred că am pierdut două puncte aici. Aspectul pozitiv este că echipa joacă mai bine, ne simțim mai bine. Încetul cu încetul o să obținem rezultate mai bune. Pasăm mai mult, avem mai multă răbdare, ne creăm mai multe ocazii de gol. Sper să ne pregătim bine în aceste două săptămâni și să câștigăm următorul meci”, a declarat fotbalistul spaniol al lui Sepsi.

De asemenea, Cristiano Bergodi a fost lăudat și de Anass Achahbar după egalul cu FCU Craiova. Mijlocașul ofensiv olandez a subliniat că se simte foarte bine în sistemul gândit de antrenorul italian. Cu toate acestea, el consideră că echipa sa nu se poate gândi la play-off în acest moment.

Cred că am pierdut două puncte. Ei nu au avut multe ocazii. Am reușit să punem o oarecare presiune pe ei, am ținut de minge. După ce am marcat am încercat să facem și 2-1. Este un antrenor complet diferit.

Vede jocul diferit, simt că mă pot adapta, că ma potrivesc în sistemul lui. Sunt bucuros că sunt în această poziție. Grupul este foarte bun, avem nevoie de încredere. Nu cred că se poate vorbi de play-off. Ar fi o prostie să ne gândim la asta în poziția în care suntem. Trebuie să ne gândim doar să câștigăm următorul meci”, a declarat Anass Achahbar după meciul de la Craiova.

Oltenii lui Adrian Mititelu intră în criză de timp: „Nu suntem unde ne-am propus!” Toate reacțiile după FC U Craiova – Sepsi 1-1