Fotbalistul anchetat că paria sume importante pe meciurile echipei sale, dator vândut la interlopul Fane Văncică. “M-a sunat și m-a amenințat. Tremur tot”

Bogdan Solomon 06.03.2023, 19:50
Fotbalistul anchetat că paria sume importante pe meciurile echipei sale, dator vândut la interlopul Fane Văncică.  “M-a sunat și m-a amenințat. Tremur tot”

Ies la iveală noi detalii în cazul lui Cosmin Achim, fotbalist acuzat că paria sume importante pe meciuri din Superliga, inclusiv ale Petrolului Ploiești, echipă pentru care a bifat doar cinci apariții până să fie pus pe liber. Se pare că acesta avea mari probleme cu interlopii.

Fotbalistul acuzat că paria sume uriașe pe meciurile din Superligă, dator vândut la Fane Văncică

Zilele trecute, „lupii galbeni” anunțau oficial despărțirea de Cosmin Achim, fundaș central adus chiar în această iarnă, de la FC Voluntari, invocând ca motiv o solicitare a acestuia de a-și rezilia contractul. Lucrurile nu ar fi stat, însă, deloc așa.

Orange Sport susține că jucătorul a fost pus pe liber după ce s-a descoperit că paria sume cuprinse între 8 și 9 mii de euro pe meciuri din prima ligă, inclusiv ale echipei la care era legitimat. Pe baza dovezilor primite, FRF și LPF au demarat deja o anchetă în acest caz.

Totul ar fi pornit de la fosta iubită, care ar fi decis să-l dea în vileag, cum s-a întâmplat și cu Mihai Voduț (n.r. Viitorul, Chindia), respectiv Marius Ioniță (Gloria Buzău), alți doi jucători care au pariat pe meciuri din campionatul intern. În cazul lui Achim, lucrurile sunt, însă, ceva mai complicate, pentru că acesta îi era dator vândut interlopului Fane Văncică.

„Știi că azi am strâns banii la stadion. 81 de milioane și 40 de lei. Trebuia să-i dau lui Văncică 105 milioane. Eu mâine dimineață n-am banii să-i duc la teren. M-a sunat și mă amenință, că mâine vine la stadion la ora 10. Și m-au sunat și doi. După două numere. Că mâine la ora 10 sunt la mine la teren.

Tremur tot. Acum dacă-mi dai block… De frică am făcut asta. Mâine banii pentru aia. M-am tot gândit să iau cu dobândă. Am zis că o fac mai rău. Vorbește cu mine te rog. Spune ceva că plâng aici și simt că te-am pierdut. Da, plâng ca un prost. Poftim, nu mă pot opri din plâns. Asta a pus capac. Mâine sunt dat afară. Te-am făcut și pe tine să plângi”, este unul dintre mesajele transmise de fundașul central fostei sale iubite, conform prosport.ro.

Prima reacție a lui Achim: „Cum să mă retrag din fotbal?”

Chestionat pe marginea subiectului, Cosmin Achim a recunoscut existența unei anchete în cazul său, dar a negat vehement acuzațiile care i se aduc, dând totodată asigurări că nu intenționează să se retragă din activitate.

„Deocamdată, pot să spun că este o anchetă în desfășurare în acest caz și rămâne de văzut ce se va întâmpla. Eu mă consider nevinovat! Cum să mă retrag din fotbal? Nici vorbă de asta”, a declarat fostul jucător al Petrolului, pentru prosport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe