Ioniță, Voduț. Pariorii din iarbă și femeile lor minunate

Alin Buzărin 04.01.2021, 16:19
Ioniță, Voduț. Pariorii din iarbă și femeile lor minunate

A fost prins că a jucat la pariuri Marius Ioniță, fundaș central la Gloria Buzău, 29 de ani. De fapt n-a fost prins, ci a fost pârât, turnat, dat în fapt, în primire, sau, depinde de registrul în care judecăm delațiunea, ”dat pe goarnă”. De iubita lui, mai corect de fosta iubită, care l-a prins în pat cu altă femeie și s-a răzbunat cu dovezi clare, de necontestat.

În umbra armoniei conjugale

Tot iubita, mai precis tot fosta iubită, l-a pârât și pe Mihai Voduț. Avem așadar două cazuri de fotbaliști-pariori dovediți, ambele ieșite la iveală în urma unor situații în care iubitele, devenite între timp foste iubite, demască astfel de practici ale partenerilor infideli. Probabil că mai sunt multe astfel de cazuri, dar cât timp în cuplurile acestora domnește armonia conjugală, nu vom afla nimic. Făptașii denunțați în urma diferendelor de cearșaf suferă, sau vor suferi, consecințe aspre. Ceilalți, cei ca căror relație de cuplu merge (încă) minunat, continuă să parieze.

Spațiu de stocare

Se pare că în ciuda înființării numeroaselor comisii federale (cea de Integritate pare un fel de Tribunal Suprem, de Inchiziție amestecată cu Haga și cu Nurnberg), cheia demascării pariorilor continuă să se afle în telefoanele mobile ale consoartelor. În acest moment verzuiul, familiarul și prietenosul whatsap pare unicul depozitar al dovezilor acestui flagel. Acolo, în conversații mai mult sau mai puțin corecte gramatical, printre inimioare, trivialități și emoticoane, se află stocată și tăinuită toată această activitate infracțională. Ea devine publică, implicit incriminată, numai în situațiile în care apar infidelități, derapaje extraconjugale, bătăi, scandaluri.

Mihai Voduț, în tricoul echipei Viitorul Constanța
Mihai Voduț, în tricoul echipei Viitorul Constanța

Portrete-robot

În rest, actul fotbaliștilor de a paria pe rezultatele meciurilor în care urmează să joace n-are nimic ilicit, câtă vreme e săvârșit de niște domnișoare nelegate prin certificate de căsătorie de cei în cauză. Niște persoane libere să parieze, cu condiția să aibă 18 ani și să poarte mască. Aproape că acestor domnițe li se poate întocmi un portet-robot. June, nubile, iubitoare până la un punct, fiare dezlănțuite dincolo de punctul acela, dispuse să treacă peste tot ce-a fost frumos într-o relație și să-l dea numaidecât în primire, cu consecințe grave, pe cel în brațele căruia și-au întrezărit un viitor lipsit de griji. Portretul-robot al lor, al fotbaliștilor-pariori, e și el în linii mari ușor de conturat. Niște fraieri care cred că nu riscă nimic pariind în numele unor femei care la un moment dat le par devotate și fidele. Domnii fotbaliști sunt atât de naivi încât cred că nu se va întâmpla nimic și consoartele vor rămâne la fel de fidele chiar dacă le bat (Voduț) sau le înșală (Ioniță).

Ce e de făcut?

Nu e nimic de făcut. Chiar dacă se vor înființa o mie de Comisii de Integritate, cheia e tot în clorofila plină de dragoste și ură a whatsapp-ului. E doar de constatat că însușirile de bază ale poporului român continuă să fie câștigul de ban nemuncit, naivitatea, violența în cuplu, infidelitatea și delațiunea. Ne sunt martore în acest sens, în egală măsură, hârtia îngălbenită a hrisoavelor din alte veacuri, dar și fețișoarele zâmbind de pe ecranele telefoanelor inteligente mileniului trei. Și unele, și altele, spun același lucru. Cât suntem de mici și de nevindecabili.

Urmăriți Playsport.ro și pe