Fotbalistul care a jucat la FCSB , autogol memorabil. ”Pe fundașul ăsta de se încalță cu fesul unde l-ați găsit”

Bogdan Solomon 25.05.2023, 09:59
Fotbalistul care a jucat la FCSB , autogol memorabil. ”Pe fundașul ăsta de se încalță cu fesul unde l-ați găsit”

Un fost jucător al FCSB-ului s-a făcut de râs în tricoul actualei echipe. Gigi Becali îl dăduse afară după câteva meciuri, pe fondul evoluțiilor dezamăgitoare. Mai multe voci din fotbalul românesc l-au criticat la rândul lor în acea perioadă.

Fostul jucător al FCSB-ului a „comis-o” în Lituania. Autogol memorabil

Dat afară de FCSB, Stipe Vucur a fost liber de contract mai bine de un an și jumătate, până în iarna lui 2023, când a semnat cu multipla campioană a Lituaniei, cu Zalgiris, pentru care a bifat 9 apariții. În ultima a fost, însă, protagonistul unui autogol de „cascadorii râsului”.

Era minutul 80 al partidei din optimile de finală ale Cupei Lituaniei, disputată pe terenul celor de la Kauno, când fundașul central austriac și-a îngropat echipa, care era condusă deja cu 0-2, în urma unei faze aparent banale.

Portarul Duka s-a grăbit să degajeze de pe linia careului de 6 metri, dar mingea l-a lovit în cap pe Vucur – care rămăsese în interiorul propriului careu – , iar apoi Balonul a ricoșat în poartă. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, fiind descrise drept „autogolul anului”.

Daminuță l-a făcut praf: „Pe fundașul ăsta de se încalță cu fesul unde l-ați găsit”

Adus în iulie 2021 pentru a rezolva problemele din compartimentul defensiv al FCSB-ului, Stipe Vucur l-a înfuriat la culme pe Gigi Becali prin prestațiile sale și a fost trecut pe „linie moartă” după trei meciuri. „Și Vucur are contract pe un an. Nu o să mai vedeți a două situație Stan (n.r. Alexandru Stan). Să joace un meci și să ia bani patru ani”, spunea patronul.

O reacție mult mai dură a venit, însă, din partea fostului mijlocaș Cristian Daminuță, legitimat în prima parte a carierei la Inter și AC Milan. Acesta a ironizat campania de transferuri de la acea vreme a roș-albaștrilor, amuzându-se nu doar pe seama fundașului central austriac, ci și a „vârfului” Zdenek Ondrasek.

„Că vindeți pe 10 milioane, nu contestă nimeni, din contră, chiar mă bucur, vezi că alții pe la 22 de ani sunt campioni europeni și valorează zeci de milioane de euro. Dintre toți atacanții, l-ați luat fi pe cel mai slab din lume. Și ca să mă pronunț în vederea valorii acestui jucător de fotbal, nu-mi trebuie 20 de meciuri, am nevoie de 10 minute ca să văd ce știe și ce poate.

Drept dovadă o să-mi permit să-ți scriu peste o lună, când deja o să fie cu bagajele făcute. Sunt microbist și mai și simpatizez cu culorile voastre. Apropo, fundașul de se încalță cu fesul (n.r. Stipe Vucur), unde l-ați găsit? Meme, părerea mea e că, totuși, reprezentați cea mai galonată echipă din țară. An de an transferați spuma țării, iar băieții ăia cu datorii uriașe (n.r. CFR Cluj) ridică trofee. Atunci unde e problema? Întreb și eu”, i-a transmis Daminuță lui Meme Stoica.

Urmăriți Playsport.ro și pe