Fotbalistul crescut de Inter și AC Milan a semnat în Superliga României! Transfer tare anunțat de U Cluj

Bogdan Solomon 23.09.2023, 14:07
Fotbalistul crescut de Inter și AC Milan a semnat în Superliga României! Transfer tare anunțat de U Cluj

Chiar dacă perioada de transferuri s-a încheiat, U Cluj a reușit să dea o nouă lovitură. Fotbalistul crescut de Inter și AC Milan a fost prezentat oficial cu puțin timp în urmă.

De la Inter și AC Milan, în Superliga României! U Cluj a anunțat transferul

Concret, Ioan Ovidiu Sabău îl va avea de acum sub comandă și pe Marco Fossati, mijlocaș ofensiv care și-a făcut junioratul la cele două rivale din Italia. În tricoul „diavolului milanez” a bifat apariții și la nivel de seniori.

„FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu mijlocașul italian Marco Fossati. Jucătorul în vârstă de 30 de ani vine la ”U” după ce în ultimele două sezoane a câștigat Cupa Croației alături de Hajduk Split.

Noul nostru mijlocaș central a crescut la academiile lui Inter Milano și AC Milan, având în CV echipe precum Bari, Cagliari, Monza, Perugia, Ascoli și Hellas Verona. Jucătorul italian are 17 meciuri în Serie A, 177 de meciuri în Serie B, dar și 66 de partide în prima ligă din Croația. Marco Fossati a evoluat și la reprezentativele de juniori ale Italiei, având nouă meciuri pentru naționala U20 și cinci pentru naționala U21 a peninsularilor”, au transmis „Șepcile Roșii”, prin intermediul rețelelor de socializare.

A fost la un pas de CFR Cluj, dar a ajuns în Croația

Marco Fossati a fost extrem de aproape să ajungă la Cluj încă din 2021, dar nu la Universitatea, ci la rivala CFR. Presa italiană scria la acea vreme că oficialii fostei campioane ajunseseră la un acord cu Monza în privința împrumutului, mijlocașul avea deja rezervat biletul de avion, dar a preferat să meargă în Croația, la Hajduk Split, unde și-a petrecut ultimii doi ani, reușind să cucerească două trofee. La Monza adunase 54 de prezențe, 3 goluri și era a doua opțiune pentru banderola de căpitan.

Pentru U Cluj este cel de-al 14-lea transfer efectuat în această perioadă, după Filip Ilie, Ovidiu Perianu, George Cîmpanu, Kevin Doukoure, Andrei Petelu, Andreias Calcan, Radoslav Dimitrov, Bogdan Mitrea, Valentin Gheorghe, Danie Popa, Bogdan Vătăjelu, Doru Popadiuc și Lucas Mosoero.

În această etapă, „Șepcile Roșii” primesc vizita Universității Craiova, iar mesajul lui Ioan Ovidiu Sabău pentru jucători e cât se poate de clar: să dea dovadă de curaj și să lupte pentru cele trei puncte.

„Ca de fiecare dată, ne așteaptă un meci important pentru mine ca antrenor și pentru jucători, public, club. E foarte important cum vom arăta la acest joc cu un adversar care are jucători care au calitate. Dacă sunt lăsați, pot face diferența. Aici mă refer la Mitriță, Bancu, Ivan. Analizând adversarul am văzut calitățile lor, cum sunt organizați, cum vor juca.

E foarte important ca noi să jucăm la valoarea pe care o avem, la nivelul nostru, pentru că și noi avem jucători foarte valoroși, care au calitate. E foarte important să avem curaj, să jucăm, să nu ne fie teamă, să nu fim timizi. Cred că jucătorii au personalitate. Majoritatea dintre ei au jucat la cel mai înalt nivel și cred că trebuie să jucăm și să ne considerăm o echipă importantă, valoroasă, care poate juca de la egal la egal cu orice echipă”, a declarat tehnicianul.

Urmăriți Playsport.ro și pe