Fotbalistul de culoare care a avut de suferit pentru că nu l-a atacat pe Colțescu: ”Am fost insultat de negri”

Catinca Giosanu 26.01.2021, 00:02
Fotbalistul de culoare care a avut de suferit pentru că nu l-a atacat pe Colțescu: ”Am fost insultat de negri”

Micah Richards a dezvăluit că a avut de suferit din cauză că nu l-a atacat pe Sebastian Colțescu. Fotbalistul de culoare susține că a fost jignit de conaționali.

Un fotbalist de culoare a avut de suferit pentru că nu l-a atacat pe Colțescu

La cei 32 de ani ai săi, Micah Richards a fost atacat pe rețelele de socializare după scandalul rasist de la meciul PSG – Bașakșehir.

Reamintim faptul că arbitrul român l-a numit „ăla negru” pe antrenorul secund al echipei din Istanbul. Acest incident a avut loc la sfârșitul anului trecut. Mai exact, în luna decembrie. La acel moment, atât staff-ul campioanei Turciei, cât şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul. Și asta, pentru că fostul atacant camerunez, Pierre Achille Webo, a acuzat afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Până la momentul redactării acestei știri, UEFA nu a luat încă o hotărâre în „cazul Sebastian Colțescu”. Tocmai din această cauză se vorbește în continuare despre el și despre repercusiunile sale.

Ce fotbalist de culoare a avut de suferit pentru că nu l-a atacat pe Colțescu
Fotbalistul Micah Richards a avut de suferit din cauză că nu l-a atacat pe Colțescu

Micah Richards a spus despre Sebastian Colțescu că este ignorant

În timpul meciului PSG – Bașakșehir, în ultima etapă a grupelor Champions League, al 4-lea oficial al brigăzii lui Ovidiu Hațegan a vrut să-l avertizeze pe „central” că Pierre Webo protestează, numindu-l pe antrenorul secund al echipei din Istanbul „ăla negru”. Acest lucru a dus la suspendarea definitivă a partidei și declanșarea unei anchete pentru discriminare.

La scurt timp de la izbucnirea scandalului, Colțescu a fost apărat de persoane. Printre cei care i-au luat partea arbitrului român se numără și câteva persoane de culoare.

La fel ca Sebastian Colțescu și Ilie Năstase a fost acuzat de rasism în anul 2017. La acel moment, marele sportiv făcuse niște afirmații despre Serena Williams.

Chiar nu înțeleg unde e problema. Nu e rasism! Dacă ei ne spun nouă albi, nou cum să le zicem lor? Arbitrul îi spune negru, dar nu ca să îl jignească.

Nu avea nici număr pe el. Cum trebuie să îi spună? Putea să folosească „de culoare”, dar nu cred că știa atât de bine engleza, așa că a zis în română. Dacă era în tribune și avea pe el șort, la vedere, 24 sau 50, zice numărul 24 sau 50.”,  a declarat în urmă cu puțin timp Ilie Năstase pentru ProSport.

”Eu nu mă simt ofensat”

La rândul său, fostul internațional englez Micah Richards, ex-Man. City și Aston Villa, i-a ținut parte lui Sebastian Colțescu.

Mi-e greu să fiu avocatul diavolului, dar dacă suntem toți într-o cameră și cineva spune «cel negru», eu nu mă simt ofensat.(…) În România, cuvântul «negru» înseamnă «black». Nu putem presupune că a fost rasism doar pentru că ceea ce a zis e considerat rasist. A fost ignorant? Probabil. Rasist? Nu sunt sigur”, a declarat internaționalul de culoare, conform gsp.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe