EXCLUSIV. Colțescu se întoarce și arbitrează din nou. Vestea primită azi de arbitrul român!

Catinca Giosanu 22.01.2021, 12:55
EXCLUSIV. Colțescu se întoarce și arbitrează din nou. Vestea primită azi de arbitrul român!

Sebastian Colțescu revine în forță și arbitrează din nou! Ce veste a primit chiar astăzi arbitrul român?

Colțescu se întoarce și arbitrează din nou

La sfârșitul anului trecut, Sebastian Colțescu a fost tras pe linie moartă de către CCA, după ce a fost în centrul unui scandal uriaș la Paris, în timpul partidei dintre PSG și Istanbul Basaksehir, din UEFA Champions League. Acum, el se întoarc e și arbitrează din nou.

Scandalul de la meciul de Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colțescu a stârnit numeroase controverse în rândul sportivilor și nu numai. Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul. Asta din cauză că fostul atacant camerunez, Pierre Achille Webo, a acuzat afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă. Totul a început după ce arbitrul a folosit apelativul „negru” pentru Pierre Webo. Din cauza cuvântului, echipele Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir au refuzat să mai continue meciul.

Între timp, UEFA a analizat tot ce s-a întâmplat în acel sfert de oră al meciului PSG – Istanbul Bașakșehir, iar acum va reveni în postura de arbirtru. Sebastian Colțescu va arbitra sâmbătă primul meci după marele scandal. Mai precis, este vorba despre partida Sepsi-Astra Giurgiu, care va începe mâine, la ora 12:30. De menționat este faptul că centralul român a dat miercuri testele fizice, pe care le-a trecut cu brio.

Sebastian Colțescu revine și arbitrează din nou
Sebastian Colțescu revine și arbitrează din nou

Motivul real pentru care Sebastian Colţescu nu a fost delegat la niciunul dintre primele meciuri din 2021

Sebastian Colţescu nu a fost delegat la niciunul dintre meciurile disputate până acum în Liga 1 din cauză că nu şi-a susţinut testele fizice. În momentul în care colegii săi au dat probele necesare, Colţescu a fost absent din cauza unei accidentări. În afara celor două etape s-a jucat şi restanţa Viitorul-Hermannstadt, scor 2-1.

În schimb, miercuri, 20 ianuarie, tehnicianul a putut să susţină testele, pe Stadionul Dinamo,. Prin urmare, din etapa viitoare CCA îl poate delega din nou.

După marele scandal izbucnit, la Paris, pe fondul rasismului, Ovidiu Heţegan, Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe au continuat să arbitreze în Liga 1. Acest lucru indică faptul că CCA şi FRF nu-i consideră vinovaţi de decizia luată de turci. Tocmai de aceea, cei doi au fost delegaţi la derby-ul Universitatea Craiova-FCSB, scor 0-2.

Urmăriți Playsport.ro și pe