Fotbalistul de la FCSB care nu are loc în primul 11, dar care e în topul celor mai buni jucători U20 din lume

Bogdan Solomon 27.04.2023, 21:01
Fotbalistul de la FCSB care nu are loc în primul 11, dar care e în topul celor mai buni jucători U20 din lume

Unul dintre jucătorii de la FCSB se află în topul celor mai buni puști U20 din lume. Paradoxal, acesta nu a reușit să-și găsească loc în formula de start a roș-albaștrilor.

Nu are loc printre titularii de la FCSB, dar este în topul celor mai buni jucători U20 din lume

Este vorba despre fundașul dreapta Alexandru Pantea, care ocupă locul 20 în topul celor mai valoroși jucători U20 pe postul său, întocmit de CIES Football Observatory. În angrenajul vicecampioanei este, însă, doar a treia variantă, după Deian Sorescu și Valentin Crețu.

Puștiul care va împlini 20 de ani pe 11 septembrie a bifat, totuși, 20 de meciuri în actuala stagiune, în toate competițiile, trecându-și în cont două pase decisive. Site-urile de specialitate îl evaluează la 650.000 de euro.

Nu cu mult timp în urmă, acesta a dezvăluit că s-a îndrăgostit iremediabil de FCSB – unde a și început fotbalul – datorită unui derby cu CFR Cluj disputat pe vechiul stadion din Ghencea. Atunci a avut ocazia să-i fie alături la intrarea pe teren, ca player escort, grecului Pantelis Kapetanos, care îmbrăca tricoul roș-albastru.

„Prima dată am mers pe Ghencea când s-a jucat Steaua (n.r. FCSB) – CFR, ţin minte, şi juca la CFR Cadu… De atunci tot am ţinut cu Steaua. M-am bucurat foarte tare când am ieşit (n.r. pe teren) de mână cu Kapetanos, nu o să uit niciodată chestiile astea şi de acolo totul a continuat”, spunea Alexandru Pantea pentru orangesport.ro.

Mihai Stoica l-a comparat cu Roberto Carlos

Întrebat despre tânărul fundaș lateral al FCSB-ului, Mihai Stoica nu doar că s-a arătat impresionat de calitățile sale, dar l-a comparat cu unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii. Este vorba despre brazilianul Roberto Carlos.

„Îl văd luptându-se din vară pentru un loc de titular la noi. Îl văd foarte bine pe copil. Da, vorbesc cu el. E genul lui Roberto Carlos de picior drept. Nu ţine cont de adversar, nu are emoţii, e ‘înţepat’”, a declarat managerul general al roș-albaștrilor.

Acesta nu este, însă, unicul jucător român aflat în topul celor de la Football Observatory. Andrei Borza de la Farul Constanța se află pe locul al treilea într-o ierarhie a celor mai promițători fundași stânga U20 din lume, în vreme ce colegul său, Enes Sali, ocupă poziția a 18-a în topul celor mai valoroase extreme stânga U20. De asemenea, puștiul-minune al UTA-ei, Rareș Pop, se află pe 16 în topul celor mai valoroși 20 de mijlocași ofensivi U20 din întreaga lume.

Urmăriți Playsport.ro și pe