FOTO. A rupt-o pe Simona Halep și apoi a dispărut din peisaj. Acum s-a întors și transformarea este incredibilă

Ștefănescu Dragoș 14.11.2022, 16:11

Taylor Townsend (26 de ani, 131 WTA) a revenit anul acesta în circuitul WTA. Încă din copilărie ea s-a luptat cu kilogramele și nu a putut evolua la adevărata sa valoare. Townsend este acum într-o formă fizică excelentă și vrea să urce cât mai mult în clasamentul mondial.

Transformarea uluitoare a jucătoarei de tenis Taylor Townsend

Taylor Townsend (26 de ani, 131 WTA) a fost una dintre cele mai promițătoare jucătoare de tenis. Americanca a fost lider WTA la junioare și a cucerit mai multe titluri de Grand Slam la această categorie de vârstă. Din cauza problemelor cu kilogramele, ascensiunea lui Townsend a fost stopată. În anul 2012, organizatorii de la US Open nu i-au permis să joace direct pe tabloul principal din cauza greutății.

În 2019, americanca a învins-o surprinzător pe Simona Halep în turul doi de la US Open, scor 2-6, 6-3, 7-6. În ciuda problemelor întâmpinate, Townsend a devenit o jucătoare cunoscută în circuitul mondial. Totuși, ea nu a reușit până acum să câștige niciun titlu la simplu. Cea mai bună clasare a americancei în a fost locul 61 WTA.

După ce în 2021 a devenit mamă, Townsend a revenit în circuit anul acesta. Americanca a șocat pe toată lumea cu forma sa fizică excelentă. Sportiva pare să fi câștigat lupta cu kilogramele și vrea să joace la cel mai înalt nivel.

Taylor Townsend, un adevărat exemplu de ambiție

În urmă cu doi ani, Taylor Townsend a oferit un interviu în care a dezvăluit piedicile pe care le-a întâmpinat încă de mică din cauza greutății sale. În ciuda numeroaselor probleme, americanca a revenit de fiecare dată mai puternică și mai motivată.

De când mă știu nu mi s-a dat nicio șansă. Când aveam 2 ani am fost exclusă dintr-un program de tenis, iar directorii le-au spus părinților mei că sunt grasă, leneșă și de neantrenat. Cum pot oamenii să determine asta la un copil n-am nicio idee.

Am devenit profesionistă la 15 ani și la scurt timp după m-am lovit de niște probleme pe care nici nu mi le puteam imagina. Am aflat că mama mea fura bani de la mine și folosea premiile câștigate și sponsorizările pentru beneficiul personal. Asta mi-a zguduit lumea deoarece m-am simțit trădată și pierdută, dar m-a învățat multe lecții!

M-am înconjurat apoi de oameni în care aveam încredere, a fost un drum greu, dar în cele din urmă n-aș schimba asta pentru nimic în lume. Faptul că mi s-a spus nu, că nu aveam imaginea unei jucătoare de tenis, că am fost făcută de râs la nivel internațional, că m-am confruntat cu o depresie, cu probleme de încredere, toate mi-au dat puterea să mă ridic în picioare și să îmi gestionez viața. Asta sunt, acceptați-mă așa cum sunt! Sunt mândră de persoana care am devenit”, a apus Townsend.