FOTO. Așa arată „închisoarea” în care se află colega de suferință a sârbului Novak Djokovic

Bădulescu Silvian / 08.01.2022, 11:05

Renata Voracova a fost trimisă la același hotel la care este „cazat” și Novak Djokovic, astfel, cei doi, devenind „colegi de suferință”. Acesteia i-a fost anulată viza, urmând să se întoarce zilele următoare în țară. Ea a oferit primele declarații referitoare la situația prin care trece.

„Nu pot merge nicăieri”

Autoritățile din Australia i-au anulat viza jucătoarei de tenis Renata Voracova. Aceasta va trebui să se întoarcă în țara sa, după anunțul postului public de televiziune ABC. Acest lucru a fost creat pe fondul polemicii de a-i revoca permisul de intrare lui Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

Ea se află în același hotel în care a fost trimis și Novak Djokovic, dând primele declarații pentru L’Equipe.

Sunt într-o cameră și nu pot merge nicăieri. Îmi pot deschide fereastra doar câțiva centimetri. Sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea, ceea ce este destul de ciudat. Poate or crede că o să sar și fug. Acesta este un fel de cămin îmbunătățit. Mi se aduce mâncare și este un paznic pe hol. Totul este porționat, ma simt un pic ca la închisoare” a declarat aceasta, conform L’Equipe.

După ce situația lui Novak Djokovic a ținut capul de afiș al presei, autoritățile din Australia au continuat măsurile drastice în ceea ce privește sportivii. După liderul mondial de la bărbați, Nataliei Vikhlyantseva i-a fost retrasă viza și a fost trimisă acasă, deoarece aceasta era vaccinată cu Sputnik, un ser care nu este recunoscut la nivel global. Următoarea a fost Voracova.

Nu va participa la Australian Open

Voracova ar fi fost informată că trebuie să părăsească rapid țara. Se pare că sportiva ar fi intrat luna trecută în Australia cu o scutire de la vaccinare emisă de Tennis Australia, pentru că a contactat recent COVID-19 și s-a vindecat. Aceasta a acceptat să părăsească Australia, deci nu va putea participa la cel mai prestigios turneu de la Antipozi.

Posibilitățile de antrenament sunt limitate. Aștept permis de plecare, sâmbătă poate” a adăugat aceasta.

Totuși, aceasta a disputat deja o partidă la turneul Melbourne Summer Set 2, în proba de dublu, alături de poloneza Kararzyna Piter. Cele două sportive au fost eliminate încă din primul tur de perechea formată din Lesley Patiinama Kerkhove și Arina Rodionova (Olanda/Australia).

Australian Open este programat să se desfășoare în perioada 17-30 ianuarie. Campioana en-titre la simplu feminin este Naomi Osaka, după ce aceasta a trecut în ultimul act de Jennifer Brady. La proba de simplu masculin, Novak Djokovic este deținătorul trofeului, dar acesta nu va avea șansa să-și apere trofeul.