FOTO | Atanas Trică a izbucnit în lacrimi la primul gol în Liga 1. Nepotul marelui Ilie Balaci a marcat în victoria cu Dinamo

Robert Zanfir / 10.02.2022, 22:07

Atanas Trică a marcat primul său gol în Liga 1. Nepotul lui Ilie Balaci și fiul lui Eugen Trică a izbucnit în lacrimi imediat după reușita cu Dinamo.

Amenințat cu demiterea, Laurențiu Reghecampf avea mare nevoie de victorie cu Dinamo. Iar oltenii nu au avut milă de marea lor rivală de altădată. Universitatea a avut un adevărat galop de sănătate și i-a provocat rivalei o umilință istorică: 6-1

Atanas Trică a izbucnit în lacrimi la primul gol în Liga 1. Nepotul marelui Ilie Balaci a marcat în victoria cu Dinamo

Pe lângă scor, toate privirile spectatorilor au fost atrase de Atanas Trică. Introdus în minutul 77, atacantul de 17 ani a reușit să spargă gheața în Liga 1 la primul meci din acest sezon.

Fiul lui Eugen Trică a marcat cu o lovitură de cap, din fața porții, la 11 minute după ce a intrat pe teren.

Imediat după gol (Min88), Atanas Trică a fugit spre banca de rezerve, unde l-a îmbrățișat pe Laurențiu Reghecampf. Apoi, a izbucnit în lacrimi. A fost imediat consolat de colegi.

Atanas Trică: Am știut că voi marca. Îi mulțumesc lui Mister

„Nu pot să descriu în cuvinte ce înseamnă pentru mine. Este primul meu gol și nu pot să fiu decât fericit. Am izbucnit în lacrimi și îi mulțumesc lui Mister pentru șansa acordată.

Am știut că o să marchez. Prima persoană care mi-a apărut în minte a fost mama. Tatăl meu, bunicul meu, frate-miu, toată familia.

Când eram mic, îmi spuneau să mă uit la clipuri pe YouTube. A fost un derby, galeriile noastre au făcut un show incredibil.

Îi dedic golul mamei mele.”, a declarat Atanas Trică după meci.

A debutat în sezonul trecut în Liga 1

Pe 25 mai 2021, fiul lui Eugen Trică și al Lorenei Balaci a intrat pe teren în minutul 88 al partidei cu Academica Clinceni, din ultima rundă a play-off-ului Ligii 1. Momentul pătrunderii pe gazon nu a fost ales întâmplător, ci are legătură directă cu numărul purtat pe spate de Ilie Balaci, 8.

De asemenea, nepotul lui Ilie Balaci a intrat pe teren cu numărul 88 pe tricou.

Atanas Trică a venit la Universitatea Craiova la începutul acestui an, de la Daco-Getica, iar la partida cu Academica Clinceni a bifat și prima convocare la echipa mare, și debutul în fotbalul profesionist la nivel de seniori chiar sub ochii mamei sale, aflată în tribunele arenei ”Ion Oblemenco”.

Alături de Lorena Balaci a fost și bunica lui Atanas Trică, Daniela Balaci, care a fost vizibil emoționată de moment.

Dinamo – CS Universitatea Craiova 1-6 (Matei 61 – pen. / Cîmpanu 9, Ivan 45 – pen., Markovic 46, Bancu 58, Gustavo 65, Trică 88). ECHIPELE DE START:

DINAMO: Chesneau – Ehmann, Aloe, R. Grigore – Buleică, Răuță, Rodriguez, An. Radu – Ivanov, Celar, C. Matei
REZERVE: Figueiredo, Giafer, Jovanovic, Amzar, Pierret, Crețu, Bani, Bordușanu, V. Borcea

ABSENȚI: Ivanovski, Patriche (suspendați), Tomozei, Eșanu, Mihaiu, Carp, Azankpo (accidentați), Torje (nereținut în lot), Kainourgios, Iliev, St. Filip (în afara lotului)
ANTRENOR: Flavius Stoican

CSU CRAIOVA: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Cîmpanu, Al. Crețu, Mateiu, Gustavo – Markovic, Ivan
REZERVE: Lazar, Conte, Vlădoiu, Bic, Căpățînă, Vînă, Roguljic, Călin, A. Trică

ABSENȚI: Koljic (suspendat), Găman, M. Constantin, Houri, Nistor, Baiaram (accidentați)
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Dinamo (București)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca); A2: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa)