FOTO, Bătaie ca-n șapte păcate pe stadion între fani. Imagini șocante surprinse în prima divizie

Ștefănescu Dragoș / 18.10.2021, 13:09

Derby-ul Spartak Trnava – Slovan Bratislava din campionatul Slovaciei a fost suspendat în minutul 14. Fanii celor două echipe s-au luat la bătaie chiar pe gazon, provocând un adevărat haos.

Fanii s-au luat la bătaie pe gazon

Etapa a 11-a din campionatului Slovaciei a fost marcată de derby-ul dintre Spartak Trnava – Slovan Bratislava.

Partida a fost întreruptă definitiv în minutul 14, după ce fanii celor două echipe au pătruns pe teren și s-au luat la bătaie. Situația s-a agravat după ce un grup de fani ai gazdelor au intrat în peluza oaspeţilor, deasupra sectorului ocupat de vizitatori şi au aruncat cu petarde înspre aceştia. După ce au aruncat cu torţe aprinse, ultraşii ambelor formaţii au invadat terenul. Jucătorii au fost lăsați să plece la vestiare, iar cele două tabere de ultrași s-au luat la bătaie. Lupta dintre suporteri a durat minute bune până când poliţia a intervenit să- despartă. Potrivit presei locale, în urma incidentelor violente, cel puţin o persoană a fost rănită şi transportată la spital.

Slovan Bratislava şi Spartak Trnava sunt pe primele două locuri ale campionatului din Slovacia. Ambele echipe au 23 de puncte fiecare, și sunt despărţite doar de golaveraj. În momentul întreruperii meciului, scorul era 0-0.

Violențe tot mai dese pe terenurile de fotbal

To mai multe meciuri de fotbal au parte de evenimente violente în tribune. Partida dintre Anglia și Ungaria din Grupa I a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022 a fost marcată de câteva incidente. Conform filmărilor din timpul meciului, au existat ciocniri violente între polițiștii englezi și fanii maghiari. Se pare că acestea au fost declanșate când suporterii oaspeților au batjocorit momentul în care jucătorii englezi au îngenuncheat înaintea fluierului de start. Gestul fotbaliștilor englezi face parte din mișcarea anti-rasistă ”Black lives matter”.

Cineva din tribuna Ungariei a ridicat un mesaj care condamna gestul de a îngenunchia” a dezvăluit Peter Smith, jurnalist Sky Sports, prezent la meciul de pe Wembley.

Nu este prima oară când suporterii maghiari ies în evidență într-un mod negativ. Au existat probleme și în timpul Campionatului European din vară. Naționala Ungariei a fost sancționată de către UEFA să joace două meciuri pe teren propriu fără spectatori. La această sancțiune se adaugă și o amendă de 100.000 de euro. Se pare că în timpul meciului contra Franței, dinspre peluza maghiară s-au auzit, strigăte de maimuță, imitate de fani. Țina acestor atacuri au fost Paul Pogba și NGolo Kante, potrivit cotidianului francez L’Equipe.