Ungurii au dezlănțuit iadul la Londra, pe stadionul Wembley! Incidente incredibile la meciul Anglia – Ungaria

Bădulescu Silvian / 13.10.2021, 09:46
Ungurii au dezlănțuit iadul la Londra, pe stadionul Wembley! Incidente incredibile la meciul Anglia – Ungaria

Anglia a primit vizita Ungariei într-un meci contând pentru etapa a 8-a a grupei I de calificări pentru Cupa Mondială din Qatar 2022. Meciul s-a terminat 1-1, după golurile marcate încă din prima repriză de Roland Sallai, de la punctul cu var și de John Stones, cu o lovitură de cap. Cu această remiză, Ungaria rămâne acasă, fără șanse nici măcar teoretice pentru locul de baraj.

Ciocniri între polițiștii englezi și fanii maghiari

Meciul n-a fost unul fără scântei, însă nu pe teren, ci în tribună. Conform filmărilor din timpul meciului, au existat ciocniri violente între polițiștii englezi și fanii maghiari. Se pare că acestea au fost declanșate de momentul în care suporterii oaspeților au batjocorit momentul îngenunchiării jucătorilor englezi dinaintea fluierului de start.

„Cineva din tribuna Ungariei a ridicat un mesaj care condamna gestul de a îngenunchia” a dezvăluit Peter Smith, jurnalist Sky Sports, prezent la meci pe Wembley.

Nu este prima oară când suporterii vecinilor noștri ies în evidență într-un mod negativ. Au existat probleme și în timpul Campionatului European din vară. Naționala Ungariei a fost sancționată de UEFA să joace două meciuri pe teren propriu organizate de forul european fără spectatori. Se adaugă și o amendă de 100.000 de euro dictată de UEFA. Se pare că în timpul meciului contra Franței, dinspre peluza maghiară s-au auzit, imitate,  strigăte de maimuță. Țina acestor atacuri au fost Paul Pogba și NGolo Kante, potrivit cotidianului francez L’Equipe.

Probleme majore și în tur

Meciul tur, jucat la Budapesta nu a fost nici el lipsit de incidente. Forul internațional FIFA a amendat Federația Maghiară de Fotbal pentru comportamentul suporterilor echipei gazdă. Încheiat 4-0 pentru englezi, jucătorii Jude Bellingham și Raheem Sterling au fost constant ținta acuzațiilor rasiste din partea fanilor maghiari. Acestui lucru se adaugă folosirea materialelor pirotehnice, precum și provocarea de incidente în tribunele stadionului.

Conform Sports Illustrated, FIFA a amendat cu aproximativ 185.000 de euro Federația Maghiară, fiind una dintre cele mai mari amenzi dictate vreodată de forul internațional.

„Poziția FIFA rămâne fermă și respinge absolut orice formă de rasism și violență, precum orice altă formă de discriminare sau abuzuri. FIFA adoptă o poziție cu zero toleranță împotriva unui astfel de comportament oribil” a fost comunicat dat la momentul respectiv în ceea ce privește pedeapsa ungurilor.

Mai mult decât atât, aceștia au disputat următorul meci pe teren propriu în competițiile sub egida FIFA fără spectatori. Această sancțiune este valabilă și pentru al doilea meci pe care urmează să-l dispute „acasă” împotriva naționalei din San Marino.

În ultimele două meciuri, Anglia va primi vizita Albaniei și se va deplasa în San Marino. Ungaria, pe lângă meciul de acasă cu micuțul stat din Peninsula Italică, se va deplasa pentru ultima partidă în Polonia.