FOTO & VIDEO. Dinamo reușește o nouă victorie în Liga 2. Mesaje dure afișate de galeria „câinilor”

Bădulescu Silvian 15.10.2022, 14:06

Dinamo București și Ripensia Timișoara s-au întâlnit în cel mai titrat duel al etapei. În meciul desfășurat pe stadionul „Marin Anastasovici”, din Giurgiu, bucureștenii au plecat cu toate punctele prin golul marcat de căpitanul Patriche.

Trebuie menționat că, împreună, combatantele au câștigat, de-a lungul timpului, 22 de titluri naționale.

Pentru Dinamo, urmează un meci cu FCU Craiova 1948 în Cupa României, tot la Giurgiu. Ulterior, „câinii” merg să joace cu Metaloglobus, una dintre codașele ligii secunde. În schimb, Ripensia primește, etapa viitoare, vizita Unirii Constanța.

„Câinii”, victorie la Giurgiu în meciul echipelor cu 22 de titluri în fotbalul românesc

Dinamo și Ripensia, două formații aflate în a doua parte a clasamentului, s-au întâlnit la Giurgiu pentru meciul din etapa 10-a. Cea mai titrată partidă a rundei, ținând cont de palmaresul adversarelor, s-a încheiat cu victoria „câinilor”, scor 1-0, prin golul marcat de Patriche în minutul 49. Prin acest succes, dinamoviștii urcă, momentan, pe locul 12.

De menționat, ca un element de nuanță, golul a fost marcat printr-o lovitură de cap a fundașului Patriche, chiar la aceeași poartă la care, în perioada în care juca la Academica Clinceni, a punctat decisiv, tot cu o lovitură de cap și în urma unui corner, împotriva actualei sale formații, antrenată pe atunci de Mircea Rednic.

Pe arena „Marin Anastasovici”, casa fostei campioane Astra Giurgiu, și-au făcut apariția câteva sute de suporteri. Aceștia s-au împărțit în cele două tribune, întrucât peluza a fost închisă.

Peluza „Cătălin Hîldan” Dinamo s-a poziționat la Tribuna a II-a.

Ultrașii au transmis, prin intermediul mai multor bannere, un mesaj ferm cu trimitere la evenimentul care a avut loc zilele trecute cu suporterul celor de la FC Argeș, atunci când un rival piteștean a fost atacat de mai mulți „câini” și deposedat de tricoul de brigadă pe care îl purta. 

„Vulturi în Pitești/ Sifoane în București”

Dacă pentru „câini”, istoria este cunoscută, pentru Ripensia trebuie menționat faptul că, în perioada interbelică, alături de Venus București și Rapid, a fost una cele mai puternice formații ale țării și prima cu statut profesionist din România. În anii 30, timișorenii au cucerit patru campionate.

Buhăescu și Țîră s-au întors pe foaia de joc. Lazăr, în continuare în afara lotului

Ovidiu Burcă a alinisat următoarea formație: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (C), Amzăr – Larrucea, Iglesias, N. Roșu – Bordușanu, Pop, Bani.

Pe bancă s-au aflat Oncescu, Bena, Dudea, Țîră, Borcea, Buhăescu, Șerban, Delciu și Ghezali. De remarcat este că, pe foaia de joc, s-au întors Cătălin Țîră și Vasile Buhăescu.

Pentru Țîră, meciul cu Ripensia a însemnat revenirea pe teren, acesta fiind introdus în minutul 78 pe gazon. După ce s-a întors în „Groapă”, vârful a bifat doar câteva minute în primele etape, cu Oțelul Galați și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, apoi a pierdut echipa din cauza unei accidentări.

În continuare, din lotul „câinilor” lipsește Vali Lazăr, cel care a avut un conflict cu Ovidiu Burcă.

Rezultatele înregistrate în etapa a 10-a

Până în acest moment, în liga secundă s-au înregistrat următoarele rezultate:

  •  FC Brașov 1-1 Miercurea Ciuc;
  • ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-2 Unirea Dej;
  • CSC Șelimbăr 1-1 Unirea Slobozia;
  • CSC Dumbrăvița 2-1 CSM Slatina;
  • Politehnica Iași 1-0 Metaloglobus București;
  • Unirea Constanța 1-0 Minaur Baia Mare.

Mai rămân de disputat meciurile Politehnica Timișoara – Gloria Buzău (duminică, ora 11.45), Progresul Spartac – Steaua (luni, 16.00) și Oțelul Galați – Concordia Chiajna (luni, 18.15).

Până în acest moment, lideri sunt băieții lui Dragoș Militaru dela Unirea Dej, cu 21 de puncte acumulate. Cel mai bun marcator al seriei este Bogdan Chipiriliu, de la Steaua, cu 7 reușite.

Urmăriți Playsport.ro și pe