FOTO | Efectul FCSB. Malcom Edjouma și Dawa, noua țintă a lui Gigi Becali, au greșit în meciul nebun de la Craiova

Robert Zanfir / 10.02.2022, 17:59

A fost nebunie în Bănie. FC U Craiova și FC Botoșani au marcat de trei ori în 7 minute, într-o primă repriză cum rar se poate vedea în Liga 1. Iar Malcom Edjouma și Dawa, cei doi jucători transferați sau doriți de FCSB, au avut rolul lor.

FC Botoșani a mers la Craiova cu gândul la o performanță incredibilă a moldovenilor. Victorie și locul 3 pentru Marius Croitoru, care ar fi putut ajunge la 9 meciuri consecutive fără eșec.

Efectul FCSB. Malcom Edjouma și Dawa, noua țintă a lui Gigi Becali, au greșit în meciul nebun de la Craiova

Totuși, gazdele au prins o primă repriză incredibilă, semn că ultimele rezultate, de la venirea lui Nicolo Napoli, nu au fost deloc întâmplătoare.

Oltenii au deschis scorul prin Claudiu Bălan, după doar 15 minute de joc. Atacantul a profitat de un balon întoars în fața porții și l-a învins pe Pap cu o minge deviată cu latul.

Totuși, Claudiu Bălan nu ar fi reușit al doilea gol consecutiv, după cel cu FCSB, dacă Malcom Edjouma nu ar fi greșit. Mijlocașul transferat de FCSB a avut un marcat larg la faza premergătoare golului.

Același Edjouma avea să se revanșeze peste câteva minute. Francezul a pasat excelent în fața porții, mingea a ajuns la Mihai Roman II, care a egalat (Min17).

Peste alte 5 minute, a venit rândul lui Dawa să greșească. Indecizia fundașului dorit de Gigi Becali a făcut ca mingea să ajungă la Bauza, care a împins mingea în poartă ca în curtea școlii.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, după ce același Mihai Roman II a reușit dubla.

FCU Craiova – FC Botoșani. ECHIPELE DE START

FCU CRAIOVA 1948: 31. R. Popa – 2. Negru, 4. Kovacic, 13. Diallo, 23. Bușu – 6. Vl. Achim, 77. Asamoah – 51. Sidibe, 10. Bauza, 30. Van Durmen – 9. Cl. Bălan
Rezerve: 1. Mogoșanu, 3. Paramatti, 8. Dr. Albu, 15. Al. Blidar, 16. Vl. Pop, 27. Ondaan, 33. Compagno, 88. Marquet
Antrenor: Nicolo Napoli

FC Botoșani: 1. Ed. Pap – 47. Braun, 2. Haruț, 5. Dawa, 30. Țigănașu – 6. Dican, 18. Edjouma, 67. Ed. Papa – 8. Tîrcoveanu, 20. M. Roman II, 17. Jaja Silva
Rezerve: 22. M. Contra, 19. Patache, 32. Șeroni, 3. Neciu, 21. D. Croitoru, 24. Mailat, 28. Fili, 11. M. Roman I, 42. Lupeta
Antrenor: Marius Croitoru

Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova
Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti); A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)

Gigi Becali: Niciodată nu am fost așa de bucuros

Nu am fost niciodată atât de bucuros de un transfer, ca de transferul ăsta. De ce? Pentru că am visat de 20 de ani un jucător, un mijlocaş înhizător care să urce cu mingea la picior, să dribleze, am visat un jucător d-ăsta şi nu l-am găsit niciodată. Niciodată nu am fost aşa de bucuros ca acum! Să joace cine este mai bun. E greu să joci în faţa lui ăsta.

Dacă el e închizător şi dă goluri, zici că e atacant, joacă orice. Niciodată nu am vrut atât de mult un jucător! Niciodată nu am avut atâtea emoţii până să fie semnătura gata! Nici acum nu-mi vine să cred că un jucător ca ăsta, la 26 de ani, nu l-a văzut nimeni şi a ajuns la mine! Nu-mi vine să cred!
Gigi Becali