FOTO EXCLUSIV. Anghel Iordănescu, pilot de Formula 1 pe străzile din București. Cum a fost surprins fostul selecționer

Mihai Rosoiu / 21.02.2021, 18:39

Tata Puiu nu mai este unul dintre personajele centrale ale fotbalului românesc. În schimb, Iordănescu a rămas la fel de activ în viața privată ca pe vremea când conducea destinele echipei naționale. Anghel Iordănescu, pilot de Formula 1 pe străzile din București. Pare un titlu de film, dar nu este deloc așa. Deși pare un timp extrem de calculat, Tata Puiu este un șofer îndemânatic și la 70 de ani.

Anghel Iordănescu, pilot de Formula 1 pe străzile din București

Fotoreporterii noștri l-au surprins pe Iordănescu în traficul din Capitală și chiar au avut ce să vadă. Omul de numele căruia se leagă cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc iubește să conducă, iar acest lucru e lesne de observat în momentul în care acesta se află la volan.

Zilele trecute, Puiu Iordănescu a fost nevoit să ajungă la o întâlnire de afaceri pe Șoseaua Nordului din Capitală. Fostul selecționer s-a echipat corespunzător și a pornit la drum. A urcat în autoturismul său 4×4 și a început slalomul pe străzile din București. S-a descurcat excelent, chiar dacă nu mai e la prima tinerețe și a reușit să ajunge la întrevederea pe care o avea programată.

Anghel Iordănescu, pilot de formula 1 pe strazile din Bucuresti
Anghel Iordănescu, pilot de formula 1 pe strazile din Bucuresti

Depășirile au fost la ordinea zilei, stilul său de condus fiind asemănător cu cel al piloților profesioniști. Felul agresiv de șofat al lui Iordănescu i-a fost de ajutor pentru că acesta a ajuns la timp pentru întâlnirea de afaceri stabilită la „Le Club”.

S-a retras din fotbal în urmă cu 5 ani

După ce a reușit să fie unul dintre protagoniștii celor mai mari rezultate din istoria fotbalului românesc, Anghel Iordănescu s-a retras din activitate. Ultima oară, Puiu Iordănescu a antrenat echipa națională a României, între anii 2014-2016. După cea de-a treia „descălecare” la cârma primei reprezentative, fosta glorie a Stelei a decis că e momentul să se oprească.

În schimb, Anghel Iordănescu a rămas activ în viața publică. Nu a renunțat la politică, iar acum este unul dintre consilierii municipali din București. Iordănescu s-a aflat pe lista PSD și s-a aflat pe un loc eligibil.

„Puiu” Iordănescu (70 de ani) a  fost selecționer al echipei naționale de fotbal a României, având trei mandate la conducerea acestei echipe. La 5 septembrie 1994 a fost avansat la gradul de general (M.A.N.) A fost trecut în rezervă cu acest grad la data de 15 iulie 1998. În anul 2008 avea o avere de 55 de milioane de euro.

Performanțele sportive ale lui Iordănescu sunt arhicunoscute. Câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua din postura de antrenor-jucător, finalist al CCE în calitate de antrenor, câștigător al Supercupei Europei, ca antrenor secund al Stelei, antrenor al echipei naționale cu care a reușit să ajungă până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994.