FOTO Îl mai țineți minte pe Max Nicu? Fotbalistul cu 3 selecții la echipa națională a făcut pasul cel mare!

Moldoveanu Camelia / 30.09.2021, 13:10

Max Nicu (39 de ani), fotbalistul născut în Germania cu origini românești, s-a căsătorit într-un peisaj de vis. Fostul component al echipei naționale a României a rămas aproape de fotbal. Viața fostului fotbalist s-a schimbat complet.

O nouă etapă în viața lui Max Nicu, fostul component al naționalei României

Max Nicu s-a născut în Prien am Chiemsee, Germania, iar în 2009 a primit cetățenia română pentru a se alătura echipei naționale de fotbal a României. Pe când evolua la Hertha Berlin, fotbalistul a fost remarcat de Victor Pițurcă și l-a convocat la națională cu toate că nu avea încă cetățenia. A reușit să joace și sub comanda lui Răzvan Lucescu. Ulterior, Max Nicu a recunoscut că și-a dorit să obțină acele acte doar pentru a se putea alătura lotului României.

După mai bine de 10 ani de la acel pas important în cariera sa, Max Nicu a decis să facă un alt pas mare, însă, în viața privată și s-a căsătorit. Din imagini putem observa că cei doi îndrăgostiți radiază de fericire și se bucură din tot sufletul că au devenit oficial o familie. Evenimentul a avut loc în Italia, astfel că cei doi nu au putut rata momentul de a se poza prin vița de vie. Frumoasa soție a fotbalistului a optat pentru două rochii de mireasă, amble punând-o în valoare perfect.

„Îmi spuneau «Neamțul»”

Cu toate că a prins doar 3 selecții la echipa națională de fotbal a României, Max Nicu are destule povești pe care să le împărtășească. El mărturisea în urmă cu ceva timp că a fost surprins de ce se petrecea în vestiarul echipei de fotbal și că era uneori luat la întrebări de către colegi. Toți îi spuneau „Neamțul”, iar numele i se potrivea perfect, cel puțin pentru că era mereu punctual. Adrian Mutu a avut o curiozitate în ceea ce-l privește pe Max.

Mereu îmi spuneau «Neamțul» acolo. Poate chiar eram. Când eram anunțați că cina se servește la 6 PM, eram la masă la cel târziu 5:55. Uneori, eram singur acolo. Nimeni altcineva nu ajungea până la 6:10, 6:15. Unul dintre jucători a intrat și a spus: «Nu îmi place mâncarea», și a comandat bacon și ouă prăjite. După antrenament, toți erau cu berea în mână, iar în serile dinaintea zilelor de meci mereu aveau vin roșu sau 3-4 beri.

Mi s-a părut destul de cool, dar în cele din urmă nu eram foarte confortabil. Adrian Mutu, marea vedetă pe atunci, m-a întrebat: «Ce faci aici? Toată lumea vrea să plece din țară și tu vii?» Altul s-a ridicat, a imitat o mustață ca cea a lui Hitler cu degetele și făcea glume. Pur și simplu nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi (n.r. – germanii)”, a relatat Max Nicu.

Max Nicu a jucat chiar și România, la U Cluj. A fost însă o experiență scurtă, pentru câteva luni, în anul 2014. Ea a renunțat la cariera de fotbalist în 2018, la TuS Prien și a devenit antrenor. Este tehnician echipei la care și-a început junioratul și la care a jucat pentru ultima dată înainte să-și pună „getele în cui”, TuS Prien.