FOTO. Peluza Sud Craiova și PCH Dinamo, „înfrățite” împotriva aceluiași „dușman”: CSU Craiova. Secretul mesajului arborat de olteni și aplaudat de „câini”. „Respectul este important în orice război”

Cătălin Mureșanu / 27.07.2021, 12:19
FOTO. Peluza Sud Craiova și PCH Dinamo, „înfrățite” împotriva aceluiași „dușman”: CSU Craiova. Secretul mesajului arborat de olteni și aplaudat de „câini”. „Respectul este important în orice război”

Atmosferă de meci mare pe „Oblemenco”. Peste 10.000 de bilete vândute, două galerii care au acoperit fondul sonor, torțe, petarde, cântece și zeci de steaguri fluturate. Ingrediente de meci mare.

În ciuda rivalității istorice dintre ultrașii FCU Craiova și Dinamo, luni, în timpul partidei din Bănie, cele două peluze au avut un moment de pace. Peluza Sud a afișat un mesaj, iar cei din Peluza Cătălin Hîldan- aproximativ 1000 de suporteri au făcut deplasarea- chiar au aplaudat pânza arborată de către adversari. „Bine ați venit”. Știința suntem noi! Respectul este important în orice război!”. Aceasta a fost rima care a oprit, pentru o clipă, „războiul” dintre fanaticii aflați în cele două peluze.

Mesajul fanilor FCU Craiova
Mesajul fanilor FCU Craiova. Sursă foto: captură DigiSport

CSU Craiova, rivalul comun. Dinamoviștii din Peluza Cătălin Hîldan s-au poziționat cu ani în urmă: FCU e „Știința”

Puțini știu că mesajul oltenilor vine ca o continuare pentru un altul semnat de „câini”, în 2014, în timpul un meci cu CSU Craiova, partidă disputată pe arena din „Ștefan cel Mare”. Atunci, dinamoviștii și-au tachinat rivalii cu o ironie la punct fix, conflictul de identitate dintre, să le spunem așa, echipa lui Adrian Mititelu și echipa lui Mihai Rotaru.

„Bine ați venit înapoi. Pardon! Credeam că „U” Craiova sunteți voi!”

Tot la acel derby, ultrașii din PCH au continuat atacurile la adresa fanilor CSU și au desfășurat un alt mesaj sugestiv. „Un grup de dezertori și falși. Cum ai putut echipa să ți-o lași”.

Mesajul fanilor dinamoviști
Mesajul fanilor dinamoviști. Sursă foto: www.gsp.ro

Incidente între peluze. La pauză, oltenii și dinamoviștii au încercat contactul. Jandarmii au intervenit la timp

Acesta a fost, însă, singurul moment de „solidaritate ultras” dintre cele două peluze. În pauza meciului desfășurat pe stadionul „Ion Oblemenco”, mai mulți ultrași din Peluza Sud au traversat tribuna a doua și s-au îndreptat spre peluza în care erau grupați suporterii veniți de la București. Aceștia, la rândul lor, au vrut să rupă cordonul. Din fericire nu a existat contat între cele două facțiuni, jandarmii au intervenit și i-au blocat pe rivali de la un contact fizic, conflictul fiind rezumat la injurii și mimica invitație la un duel care era deja clar că nu va avea loc. Cel puțin în stadion.

FCU Craiova s-a impus, la limită, în fața rivalilor de la Dinamo. Mutu, la prima victorie pe banca alb-albaștrilor într-un meci oficial

Formația antrenată de Adrian Mutu s-a impus, luni, în cadrul etapei a doua din Liga 1, la limită, 1-0, în fața celor de la Dinamo, prin golul marcat de Hugo Viera (65). Aceasta este prima victorie a oltenilor după revenirea pe primul eșalon al fotbalului românesc.