Reacții la cald după FC U Craiova – Dinamo 1-0. Deian Sorescu a cedat și „câinii” sunt pe un butoi de pulbere: „Va fi grav, nu mai pot! Îmi e dor de Negoiță!”

Ștefănescu Dragoș / 27.07.2021, 00:58
Reacții la cald după FC U Craiova – Dinamo 1-0. Deian Sorescu a cedat și „câinii” sunt pe un butoi de pulbere: „Va fi grav, nu mai pot! Îmi e dor de Negoiță!”

Al doilea meci al lui Dinamo în noul sezon al Ligii 1 a fost împotriva echipei Universitatea Craiova 1948. Pentru dinamoviști era ocazia perfectă de a-și confirma forma foarte bună arătată în partida cu FC Voluntari. De cealaltă parte echipa antrenată de Adrian Mutu era în căutarea primei victorii în Liga 1.

Reacții la cald după FC U Craiova – Dinamo 1-0. Deian Sorescu a cedat și „câinii” sunt pe un butoi de pulbere: „Va fi grav, nu mai pot! Îmi e dor de Negoiță!”

Partida a început în forță, craiovenii având o primă ocazie în minutul 6. Jucătorul William Baeten a ajuns în posesia balonului dar a șutat pe lângă poarta dinamoviștilor. Dinamo putea deschide scorul în minutul 15. Steliano Filip a încercat să marcheze dintr-o poziție dificilă, însă mingea a fost prinsă cu ușurință de goalkeeper-ul oltenilor. În minutul 18, Huyghebaert a centrat în careul lui Eșanu. Claudiu Bălan a reluat cu capul, dar mingea a ocolit poarta dinamoviștilor. Dinamo a avut o ocazie foarte mare în minutul 52, atunci când Moldoveanu a șutat puternic iar mingea a izbit bara transversală a oltenilor.

U Craiova 1948 a deschis scorul în minutul 65 prin lovitura de cap a lui Vieira. Până la final niciuna dintre cele două echipe nu a mai reușit să marcheze. Astfel partida s-a terminat cu victoria Univerității Craiova 1948. După această victorie echipa antrenată de Adrian Mutu a urcat pe locul 8 al Ligii 1, iar  Dinamo se află pe locul 9.

Dario Bonetti este mulțumit de elevii săi

După meci, antrenorul dinamoviștilor Dario Bonetti a făcut câteva declarații în care și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea și dăruirea lor de pe teren.

Am jucat cu mulți tineri, trebuie să încercăm să facem ce putem mai bine în astfel de situațîi. Noi muncim, deși traversăm un moment dificil. După primele schimbări am vrut să văd cum reacționează jucătorii. Dar problema e condiția fizică, de aceea am făcut 2 schimbări în primele 35 de minute. E dificl dacă nu ai condiție fizică după 20 de minute…
Am încercat să controlăm meciul, dar am ratat la finalizare. Per total, concluzia e una pozitivă.

Pentru noi e imposibil să facem pressing, să alergăm tot timpul. Trebuie să facem alegeri, e mai bine pentru ei pentru că terenul e mare. Felicitări pentru jucători și pentru energia pe care au pus-o pe teren”, a spus Dario Bonetti, la DigiSport.

Steliano Filip este încrezător în viitorul lui Dinamo

În interviul de după meci, Steliano Filip s-a arătat încrezător în jucătorii tineri ai lui Dinamo. El crede că echipa va intra pe un făgaș bun dacă vor rezolva problemele cu pregătirea fizică.

„Nu a intrat mingea în poartă. Într-adevăr, Craiova a fost echipa cu ocaziile mai mari. O atmosferă frumoasă, dar din păcate nu am reușit să marcăm și pierdem în această seară. Trebuie să ridicăm capul din pământ, să ne adunăm. Nu avem timp, suntem puțini și trebuie să câștigăm următorul joc de acasă. Este greu, sunt foarte mulți tineri. Sper să închegăm o echipă frumoasă în viitor. Timpul nu prea e de partea noastră și asta e cea mai mare problemă. Suferim și fizic pentru că suntem în urmă cu pregătirea. Dar sunt jucători talentați și eu cred în ei. Sunt convins că o vom scoate la capăt. Este foarte greu, când mă gândesc că se pune problema să mai plece jucători. Din ce știu la Paul Anton nu e nimic concret. Azi nu a jucat pentru că a fost accidentat. Deian e un jucător valoros și e normal să aibă oferte. Sper să fie înțelegere și să continuăm”, a declarat după meci Steliano Filip.

Filip nu vrea să plece din ”Ștefan cel Mare” în ciuda problemelor financiare

Făcând referire la o eventuală plecare de la Dinamo, Steliano Filip a declarat că nu dorește să plece. Totuși situația financiară precară a clubului nu este deloc confortabilă pentru el.

E greu, dar acum dacă și eu plec… Nu că Dinamo ar sta într-un jucător sau altul, dar în momentul de față e nevoie de jucători cu experiență. Nu mă gândesc la plecare, dar nici nu mai pot continua așa. Am avut o înțelegere, dar nu s-a respectat. Nu vreau să vorbesc acum la supărare, dar se pare că nu prea sunt cu mine cei de sus. Ați văzut cu toții atmosfera din această seară, una foarte frumoasă. Vorbeam cu băieții înainte de meci să nu aibă emoții. Chiar dacă au o vârstă fragedă, mie pe astfel de stadioane îmi place să joc. Știm ce înseamnă un Craiova – Dinamo. Când întru pe teren nu mă mai gândesc la probleme și dau totul pentru Dinamo. Cel puțîn din punctul ăsta de vedere nu are nimeni ce să îmi reproșeze.”, a spus Steliano Filip.

Deian Sorescu supărat după înfrângerea de la Craiova

E o înfrângere dureroasă. Au echipa bună, au avut toată tribună în spate. Le mulțumim și celor de la noi care au venit să ne încurajeze. Asta e, am luat bătaie, mergem mai departe.
A fost presiune, mereu va fi presiune la Dinamo. E un club uriaș, chiar dacă sunt probleme. Dar ați văzut, antrenorii de la juniori care i-au încurajat (n.r. – pe cei tineri) să facă pasul. Păcat, că de asta muncim la antrenament. Pentru astfel de meciuri. A fost un meci frmos, cu fani, cu înjurături, așa e normal. Ăsta e fotbalul, pentru asta muncim de mici.
Presiunea pică pe noi (n.r. – cei cu experiență), noi suntem cei trași la răspundere, ducem tot greul. Dar v-am spus, orice jucător care ne pleacă îi simțim lipsa. Noi am făcut un grup frumos, am avut un grup minunat și ne-am înțeles chiar dacă au fost probleme. Am încercat noi să o reglăm și să ne simțim bine. E păcat și va fi mult mai grav dacă nu se va face ceva pe viitor.

Totul depinde de conducere în ceea ce privește transferul meu. Sincer nu am apucat să vorbim foarte multe chestii. Doar anumite lucruri care ne-au interesat și i-au interesat pe jucătorii care au restante. Li s-a promis ceva și nu cred că se va lua nimic din trecut. Va fi greu… Și pentru conducerea care a venit va fi greu. V-am spus, cred că va fi din ce în ce mai greu…”, a spus și Deian Sorescu.

Ulterior, la plecarea de lângă reporterul microfonului, Deian Sorescu a răbufnit. Potrivit jurnalistului Radu Naum din studioul TV Digi Sport, Deian Sorescu ar fi declarat: „Nu mai pot! Îmi e dor de Negoiță!”

Adrian Mutu bucuros după prima victorie în Liga 1

Bineînțeles că așteptam prima victorie în campionat și mă bucur că a venit la primul meci acasă. Și împotriva unei rivale. A fost o atmosferă frumoasă, așa cum ar trebui să fie la toate meciurile din Liga I. Pentru jucători e ceva fantastic. Am adus mingea în prima repriză de multe ori sus, de fapt cred că am dominat jocul de la cap la coadă. E normal să mai fie și momente în care cealaltă echipă să aibă reacții de orgoliu. Dar am dominat, am avut o idee de joc. Din păcâte nu am marcat de cate ori am vrut, dar o victorie rămâne o victorie. Nu cred că a fost superficialitate din parte jucătorilor. Se vede atunci când intră jucători cu experiență, cum a făcut-o Hugo. A intrat și a dat gol. Eu sper și mă bucur în principal pentru atacanți pentru că știu că le place golul. Nu eu l-am învățat pe Bauza, e talentul lui. Pentru mine sunt importante cele 3 puncte. Eu sunt mulțumit în primul rând de ideea de joc și pentru jocul din seară această.

Laurențiu Reghecampf e prietenul meu, a făcut o alegere importantă. De abia aștept să ne întâlnim pe Oblemenco și vedem atunci ce se va întâmplă”, a spus Adrian Mutu.