FOTO. Schimbare radicală de look a lui Robinson Zapata, fostul portar al FCSB. Cum arată acum

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.01.2022, 17:11

Robinson Zapata a reprezentat o apariție extrem de interesantă în fotbalul românesc. Adus de Gigi Becali la FCSB în iulie 2007 de la Cucuta Deportivo din țara natală Columbia, „Rufay” așa cum avea scris pe tricoul de joc, s-a remarcat în Liga 1 atât prin parade de senzație, cât și prin gafe de „cascadorii râsului”.

Robinson Zapata a intrat în folclorul fotbalului românesc după meciul cu Dinamo din 2010

Cea mai cunoscută gafă a portarului columbian s-a petrecut în 2010, într-un Dinamo – FCSB pe stadionul din Ștefan cel Mare. Atunci, la scorul de 1-0 pentru „câini” în finalul partidei, Zapata a primit o pasă de la un coechipier, dar gazonul i-a jucat feste și a dat pe lângă minge. Andrei Cristea a fost atent și a introdus balonul în poarta goală, stabilind astfel scorul final, 2-0 pentru Dinamo.

Lăsând la o parte acest episod nefericit, Zapata a avut și multe momente în care l-a făcut pe Gigi Becali să nu regrete faptul că a plătit un milion de euro în schimbul său. Columbianul s-a remarcat de multe ori cu paradele sale spectaculoase și a salvat multe puncte pentru echipa roș-albastră.

De asemenea, cu el în poartă, FCSB a ajuns de două ori în grupele UEFA Champions League, chiar dacă nu a reușit să câștige titlul în Liga 1. Grație evoluțiilor sale bune din România, în 2011 a prins un transfer la Galatasaray din postura de jucător liber de contract. În acea perioadă el ajunsese să fie evaluat de Transfermarkt la două milioane de euro și a prins chiar și 4 selecții în naționala Columbiei.

După numai 6 luni petrecute în Turcia, Zapata a revenit în țara natală, unde a jucat până în ianuarie 2021, când s-a retras din activitate la vârsta de 42 de ani. Din acel moment, el s-a dedicat mai mult familiei, alături de care petrece foarte mult timp.

Portarul columbian a fost pentru mult timp un fotbalist reprezentativ în țara sa

De asemenea, Robinson Zapata a făcut și niște modificări semnificative în ceea ce privește înfățișarea sa față de perioada în care era fotbalist. El obișnuiește să posteze foarte mult pe rețelele de socializare. Iar majoritatea pozelor sunt făcute alături de familia sa.

De-a lungul carierei sale, Zapata a câștigat de trei ori titlul de campion în Columbia, o dată cu America de Cali și de două ori cu Independiente Santa Fe. De asemenea, a cucerit și o Copa Sudamericana cu echipa din Santa Fe în sezonul 2014-2015.

Suspansul plecării lui Constantin Budescu de la FCSB continuă. Ce spun colegii „Magicianului”