FOTO. Stadionul – bijuterie din România care va fi gata în curând. Cum arată arena de cinci stele

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.11.2021, 20:46

Stadionul nou al celor de la Hermannstadt este foarte aproape de a fi terminat. Iar formația sibiană va reveni în oraș în anul 2022. În prezent, echipa antrenată de Marius Măldărășanu joacă meciurile considerate pe teren propriu pe stadionul celor de la Gaz Metan Mediaș.

Acest impediment nu pare însă a-i opri pe sibieni să se lupte cu șanse reale la promovarea în Liga 1. După 13 etape, Hermannstadt se află pe locul 4 cu 28 de puncte, două mai puține decât Concordia Chiajna și Universitatea Cluj, echipele de pe locurile 2 și 3.

Stadionul celor de la Hermannstadt va fi gata în 2022

Însă, în mod evident, echipa din Sibiu va avea un atu important în lupta pentru revenirea în Liga 1 odată cu finalizarea noului stadion. Acesta va avea o capacitate de 12.363 de locuri. Iar dintre acestea 302 vor fi locuri VIP.

Astfel, odată cu revenirea în oraș și cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, Hermannstadt va avea parte cel mai probabil de o atmosferă foarte caldă. Iar aceasta îi va motiva probabil și mai mult pe jucătorii lui Măldărășanu în lupta pentru promovare.

Valoarea totală a acestui proiect se ridică la circa 133 de milioane de lei, fără TVA. Pe lângă stadionul de fotbal se va mai construi și o sală de atletism. Aceasta va fi poziționată sub tribuna 2. Dar și o sală de box, sub peluza Sud. Tot aici vor exista și spații de alimentare pentru spectatori.

Un aspect foarte interesant de remarcat este reprezentat de dimensiunile suprafeței de joc. Acestea vor fi identice cu cele de pe Camp Nou, respectiv 105 metri lungime și 68 lățime. De văzut dacă vom asista din sezonul viitor la un soi de „tiki-taka de Sibiu”, cu Marius Măldărășanu pe post de Pep Guardiola.

Aleșii locali sunt foarte mândri de această realizare

De asemenea, gazonul va beneficia de instalații de degivrare, încălzire, drenaj, dar și de un sistem de irigație. Noua arenă construită în stil britanic se află pe locul vechiului stadion, terminat în 1927 și modernizat ulterior în perioada 1977-1981.

Primăria din Sibiu este extrem de mândră de această realizare. Pe pagina oficială de Facebook a Municipiului a fost postat un videoclip în care se prezintă stadiul în timp real al lucrărilor, însoțit de un mesaj.

Lucrările continuă la Stadionul Municipal Sibiu. Generații de copii care fac sport, vor crește cu un stadion la standarde UEFA, în orașul lor”, a transmis Primăria Municipiului Sibiu.

O nouă arenă de 5 stele în România! Ce echipă va juca pe noul stadion