O nouă arenă de 5 stele în România! Ce echipă va juca pe noul stadion

Bădulescu Silvian 28.10.2021, 11:37
O nouă arenă de 5 stele în România! Ce echipă va juca pe noul stadion

Fotbalul hunedorean a revenit în prim-plan odată cu meciul din Cupa României cu FCSB. CS Hunedoara a impresionat pe toată lumea, după ce a revenit de la 3-0 și a împins meciul în prelungiri.

CS Hunedoara a preluat brandul Corvinul

CS Hunedoara, echipa care evoluează în acest moment în al treilea eșalon fotbalistic românesc, a preluat brandul de la Corvinul Hunedoara, echipa etalon a județului. Din sezonul 2022-2023, aceștia vor putea să-și schimbe denumirea. Tot anul viitor va începe și construcția noului stadion de la Hunedoara. Acesta va avea ca model stadionul „Arcul de Triumf” din București.

Antrenorul echipei din Liga a 3-a, Florin Maxim, a oferit detalii referitoare la situația stadionului „Michael Klein”.

Am înțeles că proiectul se află la studiul de fezabilitate. Urmează trei luni în care se pot depune contestații în privința proiectului, după care proiectarea durează între trei și șase luni. Așa sunt procedurile în România. La noi e bine că se va lua direct proiectul de la Arcul de Triumf. Avem deja un stadion făcut după acest model, iar execuția va dura un an, un an și ceva. Stadionul vechi va fi dărâmat complet, nu are fundație.

După ce vor începe lucrările, putem juca la Simeria, la Deva sau la Orăștie. Mai sunt câteva stadioane cochete în zonă” a declarat acesta într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Lideri în Liga a III-a

Echipa ocupă primul loc în serie a 9-a a Ligii a III-a. Aceștia au acumulat 25 de puncte după 9 etape disputate și se află peste Metalistul Cugir și Academia de Fotbal Viitorul Cluj, care ocupă celălalte două locuri ale podiumului.

Cea mai bună perioadă a clubului Corvinul Hunedoara se confundă cu perioada 1980-1990. Fondați în 1921, clubul antrenat de Mircea Lucescu a promovat în divizia A la sfârșitul stagiunii 1979-1980, după ce au defilat în eșalonul secund, marcând 90 de goluri în 34 de etape. A fost una dintre găștile teribile ale perioadei respective și chiar s-a clasat pe locul al 3-lea, după Dinamo și Steaua, în sezonul 1981-1982. Acest lucru i-a conferit ocazia de a juca în Europa, unde a eliminat pe Grazer AK în primul tur al Cupei UEFA, sezonul 1982-1983. În al doilea tur a urmat celebra dublă cu FK Sarajevo, încheiat cu victoria iugoslavilor, 8-4 la general.

Printre cei mai importanți jucători dați de Corvinul se numără Ioan Andone și Mircea Rednic, luați de Mircea Lucescu la Dinamo, unde au ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor, ediția 1989-1990. De notat este și regretatul Mișa Klein, văzut de mulți drept cel mai bun fundaș stânga din istoria echipei naționale sau Romulus Gabor, Balonul de Aur al Campionatului Mondial de Tineret 1981.

Urmăriți Playsport.ro și pe