FOTO: Stadionul Rapid prinde contur! A început montarea scaunelor. Iată cum arată noua arenă din Giulești!

Giosanu Catinca / 05.04.2021, 22:54

Stadionul Rapid prinde contur. Lucrările de la noul stadion Rapid sunt în toi. Ba chiar a început montarea scaunelor. De curând, au fost publicate și noi imagini cu construcția din Giulești. Cum arată acum noua arenă?

Stadionul Rapid prinde contur!

Stadionul Rapid a fost dărâmat și reconstruit pentru Campionatul European.

Lucrările de la noul stadion Rapid avansează de la o zi la alta. Construcția începe să semene cu o arenă precum cele din străinătate.

La sfârșitul lunii martie, responsabilii au fost făcute publice câteva fotografii. În plus, firma Concelex, una dintre cele care se ocupă de construcție, a dat detalii despre stadiul lucrărilor.

Se pare că primele scaune alb-vișinii au fost deja montate în arenă. În plus, se execută pregătiri pentru montarea gazonului ranforsat sintetic. În același timp, se fac finisaje la încăperile din arenă.

Construcția din Giulești prinde Contur
Construcția din Giulești prinde Contur

A început montarea scaunelor

Cel puțin 14.000 de locuri va avea stadionul echipei bucureștene. Mai mult, sub „Peluza Nord” va fi amplasată o sală de sport. În ceea ce privește suprafața de joc, fotbaliștii vor avea la dispoziție 105 metri lungime și 68 metri lățime.

La momentul actual s-a început montajul scaunelor de la tribuna est. De asemenea, au fost demarate și lucrările de infrastructură ale terenului de joc, mai exact lucrările de drenaj. Gazonul va putea fi pus în amplasament după finalizarea lucrările de infrastructură și anume lucrările de drenaj, încălzire și irigare. În funcție de condițiile meteorologice care pot influența progresul lucrărilor de infrastructură, preconizăm că montarea gazonului să înceapă după data de 15 aprilie.”, se arată într-o informare transmisă de CNI.

Conform ultimelor date furnizate, după ce va fi predat la cheie, nu se va mai numi ”Stadionul Rapid-Valentin Stănescu”. Dan Filoti, realizatorul emisiunii Liga Digi Sport, a anunțat că are informații potrivit cărora noul stadion se va numi ”Rapid Giulești”.

Înțeleg că nu se va numi Rapid Arena, ci Rapid Giulești.”, a dezvăluit Filoti, lucru confirmat și de antrenorul Rapidului: ”Din ce știu și eu, Rapid Giulești”, notează sursa anterior citată.

Informația a fost confirmată și de către Mihai Iosif, antrenorul din acest moment al giuleștenilor.

Locul acela chiar are ceva aparte, are suflet. Simți cum ți se ridică părul pe mâini. Cel puțin pentru noi, rapidiștii. Rivalilor, în schimb, și se ridică părul în cap.”, a mai spus Iosif.

Deși noua arenă se va numi ”Rapid Giulești”, întreg complexul din Giulești va fi denumit Valentin Stănescu.

Care este termenul de finalizare al lucrărilor

În cazul în care lucrările vor decurge conform programului stabilit de autoritățile competente, stadionul ”Rapid Giulești” va fi gata până la finalul primăverii anului 2021.

Predarea obiectivului de investiție către beneficiar va avea loc după semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Recepția la terminarea lucrărilor este planificată să înceapă în a doua jumătate a lunii mai.”, au mai transmis reprezentanții CNI.