FOTO. VIDEO. Boicotul galeriei giuleștene a avut efect. Triunghiularul de gală la care au fost invitate Borussia Dortmund și Fiorentina se dispută cu tribunele goale 

Cătălin Mureșanu Bădulescu Silvian 10.12.2022, 14:57
FOTO. VIDEO. Boicotul galeriei giuleștene a avut efect. Triunghiularul de gală la care au fost invitate Borussia Dortmund și Fiorentina se dispută cu tribunele goale 
  • Atmosferă dezolantă pe Arena Națională la triunghiularul la care participă Rapid București, Fiorentina și Borussia Dortmund. La ora primului meci, cel dintre giuleșteni și echipa din Bundesliga, în tribunele celui mai mare stadion din țară (55.600 locuri) erau aproximativ 5000 de fani, mulți dintre ei copii din cadrul academiei alb-vișinii. 

 

Rapid dispută, sâmbătă, cu începere de la ora 13, pe Arena Națională, un triunghiular de gală în compania Fiorentinei și Borussiei Dortmund. În ciuda numelor importante prezente în loturile celor două formații de calibru invitate la acest turneu, suporterii giuleșteni au ezitat să ia drumul stadionului. La primul meci pe care echipa lui Adi Mutu l-a disputat, în compania Borussiei, în tribunele celui mai mare stadion din România s-au aflat în jur de 5000 de oameni. 

Galeria rapidistă a boicotat evenimentul, fan clubul Borussiei Dortmund a cinstit momentul 

Mulți au fost copii, juniori din cadrul academiei clubului, puști care au primit invitații la dorința acționarului Dan Șucu. De punctat că, la ora disputării partidei, în Capitală termometrele arătau13 grade, iar pe cer zâmbea un soare timid. 

Dacă galeria rapidistă a anunțat, încă din momentul în care a fost anunțat triunghiularul, că nu va fi prezentă în mod organizat și, prin această atitudine, a boicotat acțiunea, susținătorii formației din Bundesliga care fac parte din fan clubul din România au cinstit momentul, s-au deplasat la București din Brașov, Timișoara, Cluj sau Carei, au fost vocali și au arborat, în timpul primului joc, un banner sugestiv: „2000 km away, echte liebe is still the same”- „Chiar și la 2000 km depărtare, iubirea adevărată se simte la fel”. 

Expoziție de tricouri, fulare, fanioane la Arena Națională

Dacă fanii giuleșteni nu s-au agitat prea tare pentru acest turneu de gală, conducerea a încercat să se ridice la înălțimea momentului și, în zona VIP a arenei, oficialii au organizat o expoziție în care au fost prezentate cupe, tricouri, fulare, fanioane din istoria clubului. De la copii ale ziarelor îngălbenite din trecut, în care erau menționate succesele giuleștenilor, până la tricouri în care s-a scris istorie lângă bătrânul pod Grant și fulare speciale de la meciurile marilor victorii. 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe