Frații Becali s-au unit împotriva lui Mirel Rădoi. Victor îl propune pe Hagi, iar Giovanni îi cere demisia selecționerului

Gabriel Peneș / 03.04.2021, 15:43
Frații Becali s-au unit împotriva lui Mirel Rădoi. Victor îl propune pe Hagi, iar Giovanni îi cere demisia selecționerului

Frații Becali s-au unit împotriva lui Mirel Rădoi. Victor îl propune pe Hagi, iar Giovanni îi cere demisia selecționerului. Rezultatul de la Erevan, dar și jocul echipei l-au transformat pe actualul antrenor al tricolorilor într-o țintă. Mulți consideră că ar fi cazul ca Rădoi să demisioneze și să lase loc altui tehnician, mai experimentat. Frații Becali fac un „marcaj” strâns, în acest sens, selecționerului.

Frații Becali s-au unit împotriva lui Mirel Rădoi

Unde-s mulți, puterea crește! Frații Becali s-au unit împotriva lui Mirel Rădoi. Rezultatele naționalei, eșecul cu Armenia, dar și senzația de haos din jocul naționalei îi fac „zile fripte” lui Rădoi. Ultimii veniți la „masa criticilor” sunt frații Becali, faimoșii „consilieri” ai fostei lor firme de impresariat. Momentul e bun, selecționerul e vulnerabil, îi mai trebuie doar un brânci de la spate. Iar Giovanni și Victor Becali nu se sfiesc să dea o „mână de ajutor” pentru îndepărtarea actualului selecționer.

Giovanni Becali e de părere că discursul lui Rădoi de la finalul meciului cu Armenia a semănat cu unul de adio.

Pentru mine, discursul de la final e un adio către jucători! Nu mi-a plăcut nici ce a făcut după ce a scăpat de virus, mi s-a părut aşa, pentru marketing. Nu ştiau jucătorii că vine Rădoi? Părerea mea e că s-a exagerat. Dar el are un discurs excelent. N-are nevoie de licenţă PRO, vorbeşte ca un savant. Mai frumos ca antrenorii consacraţi. Dar una e să vorbești, alta e să practici. Mulţi poate nu înţeleg limbajul lui, chiar şi pe mine mă învolbura puţin aşa”, a declarat Giovanni Becali la TV Telekom Sport.

Frații Becali s-au unit împotriva lui Mirel Rădoi. Victor îl propune pe Hagi, iar Giovanni îi cere demisia selecționerului
Frații Becali s-au unit împotriva lui Mirel Rădoi. Victor îl propune pe Hagi, iar Giovanni îi cere demisia selecționerului

Victor îl propune pe Hagi, iar Giovanni îi cere demisia selecționerului

Becali mai e convins că Rădoi ar fi trebuit să plece chiar din momentul ratării calificării la Euro, după meciul cu Islanda.

Cred că trebuia să-şi da seama când a pierdut cu Islanda. Erau două meciuri accesibile la baraj, mulţi ne-au considerat favoriți. Dacă era deştept, după meciul cu Islanda trebuia să-şi dea demisia. A crezut în echipa asta, dar nu a reuşit să facă ce şi-a propus cu ea, a mai spus fostul agent de jucători conform aceleiași surse.

Pe de altă parte, Victor Becali vine cu soluția: Hagi la națională. „Regele” i-a mai condus pe tricolori în toamna lui 2001, dar dubla de baraj pierdută în fața Sloveniei, i-a „pus capac”. România a ratat calificarea la Mondialul din 2002, primul, după 1990, la care tricolorii n-au participat. Dar nu avea să fie și ultimul. De atunci s-au mai adunat încă 4 astfel de nereușite.

Eu cred ca momentul pentru Hagi este oricând. Nu există un moment neapărat pentru Hagi. Poate fi! Sunt foarte mulţi jucători care sunt crescuţi de el. Chiar dacă au ajuns la FCSB, Craiova sau la alte echipe sau joacă în străinătate, sunt crescuţi de el, îi cunoaşte foarte bine. Sigur, Hagi este tot timpul, din punctul meu de vedere, o solutie, un nume. A dovedit, a câştigat un campionat cu o echipă mică, a crescut foarte mulți jucători, dar sigur că nu cred ca este singura soluţie”, a declarat Victor Becali, conform AS.

Hagi a colaborat cu 5 jucători din actualul lot al lui Rădoi: Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău, Florin Tănase, Florinel Coman și Ianis Hagi. Ei au înscris 4 dintre cele 5 goluri ale României în cele 3 meciuri recent disputate. După înfrângerea de la Erevan, 2-3 cu Armenia, o mulțime de voci din fotbalul românesc i-au cerut demisia lui Mirel Rădoi. Însuși selecționerul a dat de înțeles, imediat după meci, că ar lua în calcul o asemenea variantă. Dar, conform ultimelor informații, Rădoi vrea să-și ducă mandatul până la capăt și să încerce să schimbe „fața” jocului și atitudinii naționalei.