Fraza misterioasă prin care Patrick Mouratoglou aruncă vina în cârca Simonei Halep: „În 30 de ani de activitate, nu am avut nicio problemă”

Olteanu Ștefan 25.10.2022, 16:44

Patrick Mouratoglou a venit cu o nouă reacție în scandalul de dopaj care o are în prim-plan pe Simona Halep și a încercat să îi ia apărarea sportivei sale. Antrenorul francez a definit-o pe constănțeancă drept „un model de integritate” și a spus că va participa activ în lupta Simonei pentru dovedirea nevinovăției.

Patrick Mouratoglou, 100% de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj. Antrenorul francez se implică în lupta româncei

Simona Halep și Patrick Mouratoglou au început să lucreze împreună în luna aprilie a acestui an și au de gând să continue colaborarea mult timp de acum înainte, în ciuda scandalului de dopaj în care este implicată sportiva din Constanța.

Vineri, 21 octombrie, Simona Halep a primit crunta veste că a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă de WADA. În acest context, ea s-a ales cu o suspendare provizorie din tenis.

În timp ce Simona Halep a reacționat extrem de rapid și a transmis că va începe „cel mai greu meci al vieții”, unul în care va „lupta pentru adevăr”, respectiv demonstrarea faptului că nu s-a dopat cu bună știință, Patrick Mouratoglou a întârziat să vină cu un mesaj.

Abia sâmbătă, 22 octombrie, antrenorul francez a venit cu o scurtă reacție pe rețelele de socializare:

„Te susțin sută la sută în această bătălie. Până la capăt”, a fost mesajul scurt postat de Mouratoglou pe Instagram.

Tăcerea sa a ridicat semne de întrebare, însă în cursul zilei marți, 25 octombrie, Patrick Mouratoglou a făcut un nou comunicat pe rețelele de socializare, de data aceasta ceva mai amplu.

Francezul a ținut să o asigure pe Simona Halep de tot suportul său în această luptă și s-a declarat convins de faptul că românca nu a încălcat voit regulamentul:

„Salutare, tuturor. În primul rând, vreau să vă spun prin ce şoc a trecut echipa noastră din momentul în care a Simona a fost anunţată că a fost testată pozitiv la US Open. În cei aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesionişti, nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie”, și-a început Mouratoglou comunicatul.

„Pot să vă asigur că Simona Halep este un model de integritate”

În continuare, Patrick Mouratoglou a anunțat că va participa activ la lupta Simonei Halep pentru dovedirea nevinovăției:

„Sunt recunoscător că atât de mulţi oameni din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de mai mulţi ani, și-au deschis gurile și au vorbit. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au reacţionat vocal într-un moment atât de important pentru Simona. Cuvintele lor transmit un mesaj atât de puternic.

Din momentul în care Simona a fost testată pozitiv, săptămâna trecută, am ales să îmi păstrez tăcerea. Prioritatea mea a fost să îmi consum zilnic energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia.

Din moment ce o ştiu atât de bine pe Simona, pot să vă asigur că este un model de integritate. Este total împotriva oricărei forme de dopaj şi ştiu că niciodată nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanţă interzisă. Am încredere totală în ea!

Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul. Patrick Mouratoglou”, a transmis antrenorul Simonei Halep, pe pagina personală de Instagram.

Urmăriți Playsport.ro și pe