FRF a dat verdictul în cazul jucătorului de la Astra Giurgiu eliminat pentru rasism! Ce pedeapsă a primit Tiberiu Giuroiu

Olteanu Ștefan / 05.11.2021, 14:28

Tiberiu Giuroiu (18 ani) a fost acuzat de rasism în runda precedentă a Ligii II și a fost eliminat de pe teren, iar acum a venit și verdictul FRF cu privire la acest scandal. În minutul 36 al partidei Astra Giurgiu – Petrolul Ploiești 1-2, Giuroiu i-ar fi adresat injurii rasiale lui Sory Diarra (21 de ani).

FRF a dat verdictul: suspendare de două etape în cazul jucătorului de la Astra Giurgiu eliminat pentru rasism

Tiberiu Giuroiu va avea de ispășit o suspendare de două etape, după ce FRF a dat verdictul în cazul acuzațiilor de rasism de la partida Astra Giurgiu – Petrolul Ploiești 1-2.
În minutul 36 al meciului, la scorul de 0-1, Giuroiu i-ar fi adresat mai multe injurii rasiale atacantului malian Sory Diarra (21 de ani). Lucrurile au fost la un pas să degenereze, iar Diarra l-a îmbrâncit pe fundașul giurgiuvenilor. În cele din urmă, arbitrul Sorin Vădana a intervenit și i-a arătat direct cartonașul roșu lui Tiberiu Giuroiu, care a devenit primul jucător eliminat pentru rasism.

Imediat după fluierul final al partidei, fotbalistul Astrei a negat acuzațiile. Tiberiu Giuroiu a spus că injuriile au venit din partea jucătorilor care se aflau la încălzire.

Cu toate acestea, Comisia de Disciplină a FRF l-a penalizat pe Giuroiu cu o suspendare de două etape și o amendă de 1.000 de lei.

Fotbalistul a negat vehement acuzațiile: „Eu n-am înjurat, cei de pe margine au făcut-o!”

La scurt timp după fluierul final al partidei, a venit și prima reacție a lui Tiberiu Giuroiu. Fundașul Astrei a spus că a fost o neînțelegere și că el nu a înjurat pe nimeni. Totul ar fi plecat de la o gafă a tușierului:

Ați văzut și dumneavoastră faza, am fost faultat. Cei de pe margine, aflați la încălzire, au sărit cu injurii. Arbitrul a crezut că eu… și asta a fost. Eu n-am înjurat, cei de pe margine au înjurat. Să se dea faza și să audă dacă am înjurat sau nu. Am încercat să vorbesc cu arbitrul, dar degeaba. Tușierul m-a indicat pe mine.
Eu cred că, dacă am fi rămas în formulă completă, am fi făcut un meci mult mai bun și cred că am fi adus un punct sau chiar trei puncte. Încercăm să afirmăm, pentru că suntem tineri.
Nu știu ce o să fie (la Comisia de Disciplină)”, spunea fotbalistul Astrei.

18 ani are Tiberiu Giuroiu. În acest sezon, el a înscris un gol în 7 meciuri jucate pentru formația din Giurgiu.

Sancțiune record pentru Ungaria după episodul de rasism din meciul contra Angliei!