Sancțiune record pentru Ungaria după episodul de rasism din meciul contra Angliei!

Bordei Radu / 21.09.2021, 22:08
Sancțiune record pentru Ungaria după episodul de rasism din meciul contra Angliei!

Pentru UEFA și FIFA, naționala Ungariei a devenit o veritabilă „oaie neagră”. Asta mai ales din cauza manifestărilor fanilor din țara vecină. Cunoscuți pentru faptul că sunt foarte pătimași, suporterii maghiari depășesc de multe ori limitele. Mai ales la meciurile importante, când evoluează contra unor forțe ale continentului.

Naționala Ungariei a fost una din surprizele plăcute de la Euro 2020. Cu toate acestea, de fiecare dată a avut probleme, din cauza manifestărilor susținătorilor ei. Mai ales scandările rasiste au atras furia FIFA.

Ungaria penalizată după meciul cu Anglia. Maghiarii au fost penalizați dur de forul internațional. Maghiarii vor juca fără suporteri

„Și bătuți și cu banii luați” este expresia care îi poate caracteriza pe maghiar, după meciul cu Anglia din preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor. Vicecampioana Europei s-a deplasat la Budapesta, pentru un meci care se anunța extrem de dificil. Cu toate acestea, Kane și compania au concretizat diferența de valoare clară. Selecționata lui Gareth Southgate s-a impus cu 4 la 0, într-o partidă fără istoric.

Mariel probleme au părut după ce fotbaliștii de culoare ai englezilor ar fi fost abuzați rasial de către fanii gazdelor. Mai ales Raheem Sterling ar fi fost victima scandărilor cu caracter rasist. De aceea Federația Engleză s-a sesizat și a protestat vehement.

Vom solicita FIFA să investigheze cazul. Continuăm să sprijinim jucătorii și staff-ul în tentativa noastră colectivă de a evidenția și a combate discriminarea în toate formele sale, anunțaseră oficialii din Albion.

FIFA a analizat cazul și sancțiunea a venit: forul mondial a penalizat echipa Ungariei cu disputarea a două meciuri de pe teren propriu cu porțile închise.

Ungaria, recidivistă când vine vorba de sancțiuni. A fost penalizată și de UEFA

Sancțiunea se aplică doar meciurilor organizate de FIFA, iar interdicția pentru al doilea joc a fost suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani. De asemenea, federația maghiară a fost sancționată cu o amendă de 200.000 de franci elvețieni.

Poziția FIFA rămâne fermă și hotărâtă în respingerea oricărei forme de rasism și violență, precum și a oricărei alte forme de discriminare sau abuz, a susținut forul mondial.

Și UEFa a sancționat Ungaria cu trei meciuri disputate cu porțile închise. Asta din cauza unor mesaje și bannere afișate la Euro 2020. Ungurii pot să se declare mulțumiți. Un star important din fotbal ceruse o pedeapsă mult mai dură. Galezul Gareth Bale a cerut toleranță zero când vine vorba de rasism

Cel mai ușor lucru care poate fi făcut este să elimini echipa respectivă din competiție, întrucât se pare că dacă le interzici fanilor să mai intre pe stadioane, ei tot vor repeta să facă același lucru. Cred că această măsură ar elimina rasismul din prima, a propus starul Realului