FRF crește interesul pentru Cupa României. Premii mărite substanțial pentru competiția surprizelor. Care e bugetul total

Moldoveanu Camelia / 23.05.2022, 17:23
FRF crește interesul pentru Cupa României. Premii mărite substanțial pentru competiția surprizelor. Care e bugetul total

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat schimbări importante pentru Cupa României. Echipele de fotbal o să se lupte într-un formatul total nou, iar premiile din sezonul viitor o să fie mai mari cu 50%.

Cupa României o să aibă din sezonul viitor premii mai mari cu 50%

FRF a anunțat premii în valoare de 1,2 milioane de euro din sezonul viitor. Răzvan Burleanu consideră că există un potențial uriaș în Cupa României. Mai mult, oficialii au apelat la o firmă specială pentru a oferi un „design competiţional optim”.

Prin noul format competiţional ne propunem să fim mai aproape de suporterii tuturor cluburilor din România. Cupa României are un potenţial mult mai mare de dezvoltare şi ne dorim să fie o competiţie de interesant toate fazele sale, care să aducă un număr cât mai mare de spectatori pe stadioane şi implicit audienţe TV superioare, dar şi o îmbunătăţirea nivelului de joc. Din dorinţa de a avea un design competiţional optim am apelat la compania Hypercube, o companie care a contribuit şi la dezvoltarea unor formate de la Champions League sau Europa League.

Noul format competiţional pune în valoare regiunile României prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eşaloanele inferioare şi propune totodată un sistem de grupe mai atractiv şi mai dinamic prin creşterea numărului meciurilor tari. Astfel, noul cod format competiţional asigură creşterea premiilor totale cu aproximativ 50% chiar din primul sezon. Vorbim de 1,2 milioane de euro plus TVA, ca fond total de premiere. Se va schimba şi sistemul de premiere, fiecare punct câştigat se va bonusa din punct de vedere financiar”, a declarat Burleanu, luni, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Format total nou. Se introduce o fază regională

Cupa României nu o să se bucure doar de premii mai mari, ci și de un format complet diferit. Președintele FRF a anunțat introducerea unei faze regionale:

”Pornim cu această faza regională în care vom acorda titlul la 7 campioane la nivel regional, urmează apoi trei tururi eliminatorii, urmate de un play-off care te duce în această fază a grupelor. Este pentru prima dată când Cupa României se desfăşoară într-un asemenea format competiţional de grupe, un format mult mai atractiv, în care atât echipele care vin din eşaloanele inferioare, cât şi cele mai bune echipe din Liga I au mai multe şanse de a se califica în fazele superioare. Vom avea 11 date pentru acest nou format competiţional”, a completat Răzvan Burleanu în legătură cu schimbările din Cupa României, sezonul 2022-2023.