Marele vis al lui Răzvan Burleanu a fost făcut public! Șeful FRF vrea să conducă fotbalul european! Cine l-a dat de gol

Octavian Vasilescu / 09.05.2022, 18:01
Marele vis al lui Răzvan Burleanu a fost făcut public! Șeful FRF vrea să conducă fotbalul european! Cine l-a dat de gol

Președintele FRF, Răzvan Burleanu (37 de ani), are un plan măreț! Acesta visează să devină președintele UEFA în viitorul apropiat.

Burleanu a câștigat fără emoții al treilea mandat la Casa Fotbalului, după ce a candidat singur în acest an. Președintele FRF se află acum în al treilea mandat, iar acesta ar trebui să fie ultimul.

Răzvan Burleanu vrea să devină președintele UEFA

Răzvan Burleanu va rămâne în fruntea FRF până în 2026, mandatul președintelui fiind de patru ani. Cu toate acestea, regulamentul vechi prevedea că președintele FRF poate rămâne în funcție pentru două mandate. Burleanu a fost cel care a mărit numărul de mandate, astfel că a putut candida și a treia oară.

Digi Sport scrie că Răzvan Burleanu nu plănuiește să mai modifice regulamentul pentru a candida și în 2026. Burleanu vrea să rămână în fotbal și are ca obiectiv postul de președinte al UEFA!

Actualul președinte al UEFA, Alexander Ceferin (54 de ani), va candida pentru un al treilea mandat, în perioada 2023-2027. Din 2027, postul de președinte al UEFA va fi liber.

Ceferin a ajuns la conducerea UEFA în 2016 și a fost reales prin aclamaţie pe 7 februarie 2019.

„Vrea șefia UEFA”

Un oficial din fotbalul românesc a vorbit, sub protecția anonimatului, despre planul lui Răzvan Burleanu:

Planul lui Burleanu este clar, vrea şefia UEFA! Şi are şanse şi acolo, mari chiar. Dacă Ceferin nu o să mai candideze, cu siguranţă va reuşi să se impună.

Din ce ştiu eu, deja lucrează intens la acest lucru! Va face exact acelaşi lucru pe care l-a făcut în România! Se bazează pe cei mai mici, dar care sunt majoritari! Poate să ajungă la şefia UEFA, de ce nu!?”, a spus oficialul respectiv, conform Digi Sport.

VIDEO Cum s-au desfășurat alegerile FRF din 2022

Ionel Ganea a vorbit în termeni duri de FRF și Răzvan Burleanu

Ionel Ganea (48 de ani) a criticat tot ce se întâmplă acum la FRF:

Ce pot să zic de alegeri? Mi-e silă. Atât pot să zic, că de restul… Domnul Burleanu, cel mai probabil, va câștiga un nou mandat. Asta e situația. Nu s-a întâmplat nicăieri în lume și, implicit, în istoria fotbalului românesc. Interzici oamenilor să candideze contra ta

Sunt rezultate la juniori, U19 sau U21, dar problema e că nu se investește în fotbal și în reconstrucția lui. Acum, după cum vedeți, avem infrastructură, stadioane, s-a făcut ce trebuie, dar nu avem competiție. Este cea mai mare problemă. Nu poți să ajungi în halul ăsta, cum se întâmplă la Mediaș sau Clinceni. Nu au bani, ajung să se desființeze. Sunt datorii de milioane de euro, zeci de milioane chiar”, a spus Ganea, pentru Playsport.ro.