FRF luată la țintă de Ionuț Lupescu. Fostul candidat la funcția de președinte al federației, acuzații grave la adresa șefilor fotbalului românesc

Robert Zanfir 24.09.2022, 20:07
FRF luată la țintă de Ionuț Lupescu. Fostul candidat la funcția de președinte al federației, acuzații grave la adresa șefilor fotbalului românesc

Ionuț Lupescu (53 de ani) spune că numirea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer al naționalei nu a fost decât o cacealma. Fostul mare mijlocaș al naționalei este convins că nu va mai candida la alegerile pentru FRF.

Orice meci al naționalei se transformă, în ultimul timp, într-un motiv de depresie națională. Despre depresie a vorbit și Edi Iordănescu, în urma rezultatelor catastrofale din Liga Națiunilor. Iar lumina încă nu se vede, în ciuda optimisimului afișat de actualul selecționer în urma remizei cu Finlanda. Ionuț Lupescu are și explicații pentru criza profundă din fotbalul românesc.

FRF luată la țintă de Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu a fost una dintre victimele lui Răzvan Burleanu. „I-am ciuruit”, a reacționat actualul președinte de la FRF în urmă cu patru ani, înaintea celui de-al doilea mandat. Acum, „Kaiserul” spune că rândul său a trecut și că nu se gândește să mai candideze.

„Eu am încercat acum vreo 4 ani și populația a vrut, după sondaje, dar cei care conduc Adunarea Generală au demonstrat că nu au vrut.

Mai fac și eu alte lucruri acum. O dată am încercat să ajut. Nu s-a vrut, asta e”, a declarat Ionuț Lupescu la Prima Sport.

Numirea lui Edi Iordănescu la națională, o cacealma

Edi Iordănescu a reușit o singură victorie în 7 meciuri pe banca naționalei. Tot mai multă lume susține că „tricolorii” sunt o căciulă prea mare pentru fostul campion cu CFR Cluj.

„Nu știu. Asta e treaba Federației. Problema a fost de la început, că nu au luat selecționer așa cum ar fi trebuit. Cacealmaua aceea pe care au făcut-o cu câțiva antrenori, pentru mass-media…

Pentru mine, ceea ce i s-a făcut lui Edi Iordănescu a fost chiar ceva care nu se face. Nu-i demonstrezi încrederea unui antrenor, mai ales că nu a fost prima opțiune, nici a doua, nici a treia. Și atunci măcar să-i dai încredere pe ultima sută. Dar e treaba lor.

Sper să facă ceva, dar iată că de 8 ani de zile lucrurile nu merg, indiferent pe cine au pus acolo la conducere. Probabil trebuie oameni competenți care să se priceapă”, a mai spus mijlocașul cu echipe precum Dinamo, Leverkusen sau Gladbach în palmares.

Ungaria, exemplu pentru România: Ne-am pierdut identitatea!

Ungaria a câștigat și în Germania și a confirmat momentele de grație pe care le traversează naționala țării vecine. Ionuț Lupescu este convins că răul pornește de jos, de la copiiși juniori și de la infrastructură.

„Dacă analizăm puțin primul 11 și ne uităm câți dintre ei marchează. Atacantul Alibec are doar două goluri, Man patru goluri, mi se pare că Răzvan Marin și Tănase câte două goluri la echipa națională și cam atât. Atunci te întrebi: Domnule, cine marchează la echipa națională? Eu cred că este o mare problemă.

Și dacă nu ai pe toate cele 3 segmente, apărare, mijloc și atac oameni care să poată să marcheze atunci cred că este o problemă. Nu suntem nici o echipă care să ne apărăm foarte bine, trebuie să marcăm, dar oamenii de gol lipsesc cu desăvârșire, atât în atac cât și la mijlocul terenului. Mult prea puțin pentru ce înseamnă o echipă națională. Trebuie să ai o diversitate mult mai mare de oameni care pot să marcheze, iar la noi lipsește.

Dacă vă uitați la Ungaria, la Spania. Ei, de acum 10-15 ani, indiferent de generație joacă același fotbal. Și jucând același fotbal și implementând același fotbal, de la generație la generație, s-a ajuns unde s-a ajuns. Același lucru s-a întâmplat și în Germania. La Ungaria se vede acum cel mai bine.

Sigur că și competiția internă este foarte importantă, pentru că este vorba de valoare. Ori noi nu avem. Avem de ani de zile CFR Cluj campioana României, unde joacă doi români, iar românii care joacă în străinătate au mari probleme să se impună.

Cu siguranță ne-am pierdut identitatea. Noi eram o echipă obișnuită să avem posesia mingii, iar astăzi ne-a demonstrat Finlanda că a construit din spate de la portar excesiv de mult și foarte siguri pe ei, ceea ce acum 7-8 ani nu puteau face, iar noi încă mai avem probleme la acest capitol”, a încheiat Ionuț Lupescu.

Ultimul meci al naționalei în Liga Națiunilor este luni, 26 septembrie, de la 21:45. România – Bosnia poate fi urmărit în format Live Text pe Playsport.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe