FRF s-a făcut de râs înaintea meciului cu Bosnia Herzegovina. În ce situație jenantă s-a aflat selecționerul oaspeților

Olteanu Ștefan 25.09.2022, 23:32
FRF s-a făcut de râs înaintea meciului cu Bosnia Herzegovina. În ce situație jenantă s-a aflat selecționerul oaspeților

Translatorul angajat de FRF nu s-a prezentat la conferința de presă premergătoare meciului cu Bosnia Herzegovina, iar selecționerul oaspeților s-a văzut pus într-o situație jenantă. Ivaylo Petev (47 de ani) a refuzat să răspundă la întrebări în limba engleză, iar jurnaliștii români s-au prezentat degeaba la conferință.

FRF a rămas fără translator înaintea meciului România – Bosnia Herzegovina

Duminică, 25 septembrie, a avut loc conferința de presă premergătoare meciului România – Bosnia Herzegovina, care va avea loc luni, de la ora 21:45, iar FRF s-a făcut de râs cu această ocazie.

Translatorul a anunțat cu puțin timp înainte de conferință că are o problemă personală și nu se mai poate prezenta. Și cum FRF nu a reușit să îi găsească un înlocuitor, atât selecționerul oaspeților, cât și jurnaliștii români au fost puși într-o situație dificilă.

Bosnia Herzegovina a fost reprezentată la conferință de selecționerul Ivaylo Petev și atacantul Smail Prevljak. Deși jurnaliștii români le-au solicitat să răspundă la câteva întrebări în engleză, aceștia au refuzat și au vorbit doar în bosniacă. În acest context, comunicarea s-a putut realiza doar între ei și jurnaliștii care s-au deplasat din Bosnia Herzegovina.

„N-am văzut așa ceva în 20 de ani de meserie”

Printre jurnaliștii români care au asistat fără niciun scop la conferința de presă se regăsește și Viorel Grigoroiu. Acesta a lansat un atac subtil în direcția bosniacilor, pe care i-a acuzat de lipsă de respect față de jurnaliștii români.

„A fost ceva cum rar mi-a fost să văd în peste 20 de ani de meserie. S-a vorbit doar limba bosniacă. Federația a perfectat un acord cu un translator, dar acesta a telefonat cu jumătate de oră înainte de startul conferinței și a spus că nu mai poate veni din cauza unei probleme personale.

Doamna ofițer de presă nu a acceptat întrebări în engleză, s-a vorbit numai în bosniacă. Focusul a fost evident pe cei 5-6 jurnaliști din Bosnia care probabil nu îi mai văzuseră de mult pe cei din această echipă și erau curioși să afle noutățile.

Pentru jurnaliștii români, nimic, doar lipsă de respect. Ca să nu mai spun că există un protocol de bun simț. Dacă există în echipă un jucător care a avut legături cu țara respectivă, îl aduci la conferință”, a declarat Viorel Grigoroiu, la Digi Sport.

Veste bună pentru România! Titularii Bosniei Herzegovina vor fi odihniți

Ivaylo Petev a dezvăluit la conferința de presă că împotriva României le va acorda șansa să joace fotbaliștilor care au evoluat mai puțin pentru echipa națională:

„Bineînțeles, obiectivul nostru este să câștigăm. Și mă bucur că și jucătorii gândesc la fel. Ne-am asigurat primul loc în grupă, iar atmosfera la echipă este excelentă.

Mâine vor primi o șansă jucătorii care au evoluat mai puțin până acum. Dar nu luăm în calcul decât să luăm cele trei puncte.

Suntem conștienți că ne așteaptă un meci dificil. România are jucători buni, am văzut asta și la Zenica. Cred că va fi un meci de calitate, într-o atmosferă frumoasă.

Sunt încântat de jucători, sunt mari profesioniști, iar rezultatele au venit firesc. Am mai multe idei în privința sistemului de joc pe care îl voi folosi împotriva României, vom vedea.

Gazonul nu se prezintă în condiții ideale. Dar, indiferent de această situație, gazonul este la fel și pentru noi, și pentru ei”, a transmis selecționerul Bosniei Herzegovina, potrivit radiosarajevo.ba.

Meciul România – Bosnia Herzegovina nu va fi transmis la tv pe Antena 1. Unde vor vedea microbiștii partida din Giulești.