FRF se laudă cu o nouă victorie. Curtea școlii se va deschide iar copiilor! Ce proiect a adoptat Senatul României

Robert Zanfir 28.09.2022, 19:23
FRF se laudă cu o nouă victorie. Curtea școlii se va deschide iar copiilor! Ce proiect a adoptat Senatul României

Copiii vor avea iar acces în curtea școlii. Senatul României a adoptat miercuri, 28 septembrie 2022, un nou proiect legislativ. În urma acestuia, terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ vor fi deschise și în afara orelor de curs.

Naționala României tocmai a încheiat dezastruos o nouă campanie europeană. Naționala lui Edi Iordănescu a terminat pe ultimul loc al grupei, clasare rușinoasă și în premieră istorică. Mai mult, „tricolorii” au retrogradat în Liga C a Nations League. Feroe, Kosovo sau Bulgaria sunt printre viitorii posibili adversari ai primei reprezentative.

FRF se laudă cu o nouă victorie. Curtea școlii se va deschide iar copiilor

Mulți au pus criza din fotbalul românesc pe seama dispariției maidanelor, a locurilor de joacă unde au crescut vechile generații. Una dintre măsurile gândite a readuce sportul și mișcarea în prim-planul preocupărilor copiilor este redeschiderea terenurilor de sport din cadrul școlilor și liceelor. Într-un comunicat postat pe site-ul FRF, forul condus de Răzvan Burleanu își arogă merite în așteptatul succes al acestui proiect.

„Ca urmare a unui proiect legislativ adoptat azi, 28 septembrie, în Senat, copiii vor avea acces gratuit la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs.

În raportul întocmit de comisia de specialitate și adoptat azi se arată că proiectul pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 reglementează problema accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar şi care are avantajul de a se afla în vecinătatea zonelor rezidenţiale.

Astfel, va fi permis accesul gratuit pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ care fac parte din domeniul public al comunelor, oraşelor şi municipiilor tuturor copiilor, aşa cum sunt definiţi în Legea 272/2004, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora”, se arată pe site-ul FRF.

Federația Română de Fotbal salută decizia, una care va avea un impact important asupra numărului de practicanți de fotbal în România, contribuind la dezvoltarea fotbalului de bază. Totodată, FRF menționează că acesta este unul dintre subiectele ce s-a aflat tot timpul pe lista discuțiilor de fiecare dată când a existat o întâlnire între reprezentații FRF și cei ai Parlamentului României.
Comunicat FRF

Legea a ajuns la Camera Deputaților

„Legea se află acum pe masa Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Dacă va trece și va fi publicată în Monitorul Oficial, în termen de 90 de zile toate unităţile de învăţământ sunt obligate să introducă regulamentele de funcţionare, prevederi legate de acces şi de modul de utilizare al curţilor şi terenurilor de sport aflate în folosinţa acestora, precum şi orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare şi le vor afişa la exterior într-un loc vizibil, precum şi pe pagina de internet, acolo unde este cazul”, mai scrie în anunțul FRF.