Frustrarea lui Adi Vasile după eșecul României în fața campioanei mondiale de handbal: „Meritam să plecăm cu mai mult”

Giosanu Catinca 09.12.2021, 22:26
Frustrarea lui Adi Vasile după eșecul României în fața campioanei mondiale de handbal: „Meritam să plecăm cu mai mult”

Adi Vasile și-a ieșit din minți după eșecul României în fața campioanei mondiale en titre, Olanda, la Campionatul Mondial de handbal feminin. Tehnicianul nu a suportat înfrângerea suferită astăzi, mai ales că ”tricolorele” au cedat la limită în fața Olandei, scor 30-31.

„Am două sentimente total opuse: mândrie și frustrare!”

Naționala de handbal feminin a României a suferit o înfrângere dureroasă la Campionatul Mondial de handbal feminin. „Tricolorele” au luptat eroic în fața campioanei en-titre și sperau la o victorie după ”dușul rece” cu Norvegia. Norocul nu a fost însă de partea lor.

Româncele au jucat la cel mai înalt nivel, iar pe final de meci puteau produce marea surpriză. Din păcate, portarul echipei rivale a făcut un meci de excepție. La final, Crina Pintea a fost desemnată omul meciului.

După eșecul cu Olanda, antrenorul României a vorbit despre prestația jucătoarelor sale, arătându-se în același timp și mândru, dar și frustrat de deznodământul partidei.

Cred că am două sentimente total opuse, unul este de frustrare și al doilea de mândrie. Sunt mândru de cum am rezistat în acest meci, cum am putut să nu lăsăm campioana mondială să își ia un avantaj și să revenim pe final în meci. Asta, din punctul meu de vedere este un lucru foarte bun al acestei echipe și frustrarea e că parcă simți că e meritat să pleci cu un punct după meciul acesta.

Dar e acel gol, despre care le-am spus și fetelor încă de la turneul preolimpic că va face diferența în sport. Le-am mai și spus că meciuri ca acesta și faptul că au răbdare și construim corect va face ca echipa asta, într-un an de zile, în doi, să aibă rezultate de partea ei.”, a declarat Adi Vasile, la finalul partidei.

”Trebuie să fim mai buni și să câștigăm”

În ciuda tuturor, tehnicianul este mulțumit de imaginea naționalei din meciul cu campioana mondială Olanda.

Noi de acasă ne dorim întotdeauna să vedem cum o echipă luptă până la capăt și se stoarce de energie în teren. Cred că fetele au făcut tot ce au putut. Sunt convins că la ora aceasta sunt efectiv epuizate, și fizic, și emoțional. Te lovește un astfel de meci.

Dar stă tot la noi să vedem imaginea de ansamblu, producem un handbal foarte bun, avem calitate, ținem campioana mondială într-un stres, de asta trebuie să fim mândri, dar nu e ceva mulțumitor. Am pierdut. Am pierdut la un gol! Trebuie să fim mai buni și să câștigăm. Asta vom face. Echipa asta va face asta mai târziu, echipa asta are calitate și demonstrează.

Experiența nu ți-o dă nimeni, decât atunci când treci prin toate experiențele posibile, parte din experiență face parte și să te bucuri și de adrenalina succesului. Face parte și să te bucuri de un insucces total, face parte și să înțelegi și că având atitudinea corectă. Vom ajunge într-o zi ca în astfel de meciuri noi să le întoarcem. Suntem o echipă care nu are foarte multă experiență la nivel internațional, dar pe care ne-o construim.”, a adăugat tehnicianul.