Crina Pintea a impresionat în primul meci al României din grupa de calificare la Campionatul European

Robert Zanfir / 06.10.2021, 22:35
Crina Pintea a impresionat în primul meci al României din grupa de calificare la Campionatul European

În lipsa Cristinei Neagu, Crina Pintea a impresionat în meciul României cu Insulele Feroe. Naţionala de handbal feminin a României a învins cu scorul 26-19 (15-14), în primul meci din grupa 2, faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2022.

România s-a impus fără emoții în primul meci al grupei de calificare la Campionatul European 2022. Cristina Neagu, retrasă temporar de la națională și care ar putea participa la CM din luna decembrie, a fost înlocuită cu succes de Crina Pintea si Bianca Bazaliu, care au marcat 9, respectiv 6 goluri.

Crina Pintea a impresionat în primul meci al României din grupa de calificare la Campionatul European

Meciul naționalei României a avut loc la Mioveni, în moderna sală polivalentă din localitate. La partidă au asistat și Lucian Bute și Andrei Cristea, atacantul echipei locale de fotbal.

La pauză, România conducea cu 15-14, dar a reușit să evite emoțiile în repriza secundă. Meciul s-a terminat cu tricolorele în avantaj de șapte goluri: 26-19. În ciuda victoriei, jocul naționalei a fost unul dezamăgitor, iar primele semne nu sunt încurajatoare în perspectiva CM din Spania.

Echipa naţională anul acesta trebuie să fie bună fără Cristina Neagu. Dacă ne ridicăm nivelul, când ea va veni va găsi naţionala mult mai puternică. Pentru mine oricine este în această echipă, este România, nu contează numele, contează doar că pe spatele fiecăreia scrie România
Adrian Vasile, înaintea partidei cu Insulele Feroe

Din grupa României mai fac parte Austria, dar și Danemarca, cea mai puternică adversară.

România va juca al doilea meci din grupă duminică, la Viena, cu reprezentativa Austriei. Tricolorele vor juca apoi, în 2 martie 2022, cu Danemarca (acasă) şi în 5 martie cu aceeaşi echipă în deplasare, iar returul cu Insulele Feroe şi Austria în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie.

Turneul final va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.

Lotul convocat de Adi Vasile pentru meciurile cu Insulele Feroe și Austria:

Portari: Iulia Dumanska (HC Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Elena Şerban (Dunărea Brăila)

Jucătoare: Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Ana Maria Iuganu (Gloria Bistriţa), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Rapid Bucureşti), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Bianca Bazaliu (HC Podravka), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Ana Maria Dragut (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (CSM Bucureşti), Oana Borş (Minaur Baia Mare), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa), Crina Pintea (Gyor ETO), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică Iovănescu (Gloria Buzău).