Frustrarea lui Mirel Rădoi după înfrângerea cu Germania: „Este păcat de efortul jucătorilor”. Care este regretul selecționerului

Gabriel-Alexandru Ioniță 09.10.2021, 00:19
Frustrarea lui Mirel Rădoi după înfrângerea cu Germania: „Este păcat de efortul jucătorilor”. Care este regretul selecționerului

România a pierdut la Hamburg cu Germania în preliminariile Campionatului Mondial din 2022 la capătul unui meci bun făcut de jucătorii lui Mirel Rădoi. A fost 2-1 pentru naționala „panzerelor” după ce „tricolorii” au condus cu 1-0 grație golului de senzație reușit de Ianis Hagi.

Mirel Rădoi, supărat că echipa sa a primit gol din fază fixă

După meci, Mirel Rădoi a spus că se aștepta la un început bun făcut de naționala României, dar și ca jucătorii săi să întâmpine anumite probleme musculare.

De asemenea, selecționerul s-a arătat puțin deranjat de faptul că România a primit golul secund în urma unei faze fixe. Cu toate acestea, Rădoi este de părere că echipa sa ar fi meritat un rezultat de egalitate la Hamburg prin prisma efortului uriaș depus de jucătorii săi în această partidă.

Nu aș fi fost supărat dacă golul de 2-1 venea dintr-un atac, dintr-o combinație. Dar așa am luat gol din fază fixă, dintr-un moment static, într-un moment în care trebuia să fim precauți. Ca determinare nu cred că le putem reproșa ceva jucătorilor.

Nu știu dacă este cel mai bun meci de când sunt aici, pentru că am pierdut. Le-am spus jucătorilor că este păcat pentru efortul pe care l-au făcut, să pierdem dintr-o fază fixă. Urmează trei finale, unde depindem de noi. Aici s-ar putea să avem o problemă, trebuie să vedem cum îi vom recupera pe jucători din punct de vedere mental.

Golul lui Ianis a fost frumos, așteptam să vedem un astfel de gol. Ianis poate să creeze astfel de faze. Avem trei finale acum, dacă le câștigăm o să terminăm pe locul 2. Băieții meritau un punct în seara asta”, a spus Mirel Rădoi la finalul meciului de la Hamburg la Pro TV.

Analiza lui Nicolae Stanciu după meciul de la Hamburg

Fotbalistul Slaviei Praga a explicat că jucătorii naționalei au făcut un meci bun, grație efortului pe care l-au depus pe durata celor 90 de minute. El a recunoscut superioritatea adversarilor și a subliniat faptul că el și coechipierii săi trebuie să treacă peste această înfrângere și să se concentreze pe meciul cu Armenia de luni.

Din păcate am pierdut, am făcut un meci destul de bun, nu mai e nimic de zis. Nu trebuie să stăm să plângem că am fi putut scoate un rezultat de egalitate sau să-l câștigăm. Ne gândim la meciul de luni cu Armenia.

Am făcut un efort mare și eu și Răzvan Marin, nu doar noi, ci toată echipa. În prima repriză ne-am închis foarte bine. Trebuie să fim bărbați și să recunoaștem că au fost mai buni.

Când ai jucători în față cu viteză foarte bună, e normal să-i pui în valoare… Dacă eram puțin mai inspirați, am fi putut marca, dar meciul a trecut și trebuie să ne gândim la Armenia și să câștigăm acel meci”, a spus și Stanciu sursei citate.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe