Gabi Balint nu se ferește de comparații: “Florin Tănase este 10 clase peste Octavian Popescu”

Giosanu Catinca / 10.06.2021, 23:54
Gabi Balint nu se ferește de comparații: “Florin Tănase este 10 clase peste Octavian Popescu”

Gabi Balint, fostul mare component al naționalei României, nu se ferește să facă comparații. Ba din contră, el a spus că golgheterul Florin Tănase este 10 clase peste Octavian Popescu. La ce anume crede fostul mare atacant al Stelei că mai are de lucrat puștiul plecat de acasă la 11 ani ca să devină fotbalist?

Gabi Balint nu se ferește de comparații

Gigi Becali susține că a primit o ofertă de 13 milioane de euro pentru Octavian Popescu, dar a refuzat-o. Motivul, a considerat că mult prea mică pentru tânărul jucător.

În ianuarie, Becali a cumpărat şi ultimele procente, 10%, deţinute de Metropolitan pentru tânărul mijlocaş, astfel că acum Octavian Popescu este 100% al roş-albaştrilor. Puștiul sfios din satul Nucet a ajuns, între timp, un jucător extrem de interesant pentru foarte multe cluburi. În orice caz, finanțatorul FCSB-ului i-a stabilit o clauză de reziliere uriașă jucătorului în vârstă de 18 ani. Este vorba de o sută de milioane de euro. Latifundiarul din Pipera spunea, în urmă cu o bună perioadă de timă, că șeicii bogați de la Manchester City vor plăti această sumă.

Gabi Balint a urmărit cu atenție evoluția jucătorului, dar și afirmațiile patronului de la echipa roș-albastră. El însă nu se ferește să facă comparații. Iată ce a putut să spună fostul sportiv despre puștiul care joacă pe post de mijlocaș la FCSB în Liga 1.

Balint a vorbit despre oferta primita de FCSB pentru Tavi Popescu
Balint a vorbit despre oferta primită de FCSB pentru Tavi Popescu

“Florin Tănase este 10 clase peste Octavian Popescu”

Gabi Balint este de părere ca fotbalistul celor de la FCSB ar trebui lăsat să plece pentru a se dezvolta mai bine într-un campionat străin.

Țin să cred că este plauzibilă oferta lui Popescu, doar pentru că este intermediar Giovanni Becali, care este un adevărat magician în lumea impresarilor. E tânăr, are 18 ani, dar nu e copt. Nu a arătat mare lucru acum. Nu este Răzvan Marin, care este o certitudine și Milan nu vrea să dea 18 milioane de euro. Eu, dacă aș fi la o echipă, și aș avea această ofertă m-aș gândi bine, pentru că altfel ar crește într-un campionat mai bun. Și cu un procent de 15-20% vei ajunge mai bine decât astea 13 milioane de euro. Eu cred că un jucător care se dezvoltă afară, într-un campionat puternic, poate ajunge la 50-60 de milioane de euro. Cine să îl urmărească în echipele cu care se întâlnește FCSB în campionat?”, a afirmat Gabi Balint, într-o intervenție la DigiSport.

”E tânăr, are calități, dar nu știi cum va evolua”

Fostul mare fotbalist spune că perioada această de transferuri este momentul potrivit pentru Tănase să plece de la FCSB. În același timp, el a avertizat că golgheterul campionatului a avut evoluții mai solide decât Tavi Popescu, în acest sezon.

Poate să nu mai valoreze nimic peste doi ani Popescu. Uite, exemplul Coman, care și el a avut un vârf, a crescut, a avut această accidentare și nu știi cum va reveni. Un moment bun e pentru Tănase să îl vinzi, golgheterul României, jucătorul în vârf de formă, acum e momentul lui să plece. Plus că el de mult vrea să plece. El nu mai e mulțumit aici. Tănase, în momentul ăsta, e 10 clase peste Popescu. Octavian Popescu compensează prin vârstă. E tânăr, are calități, dar nu știi cum va evolua în România.”, a mai spus Balint.