Gabi Tamaș, mereu unic în ce spune. Pe cine vede în locul lui Mirel Rădoi

Bădulescu Silvian / 05.11.2021, 18:33
Gabi Tamaș, mereu unic în ce spune. Pe cine vede în locul lui Mirel Rădoi

Gabriel Tamaș, președintele-jucător al echipei FC Voluntari, a fost întrebat ce antrenor vede în locul lui Mirel Rădoi la echipa națională. Cu 67 de selecții la activ, fundașul central a oferit un răspuns surprinzător.

Propunere surpriză pentru postul de selecționer

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de pe banca tehnică a echipei naționale, după dubla cu Islanda și Liechtenstein. Cele două meciuri vor avea loc la mijlocul lunii noiembrie, 11 noiembrie, acasă, cu Islanda și 14 noiembrie, în deplasare, cu Liechtenstein. Acestea vor fi ultimele meciuri din grupa J a calificărilor pentru Cupa Mondială din Qatar 2022. Contractul fostului mijlocaș expiră după aceste preliminarii și a anunțat că nu-și va prelungi înțelegerea, indiferent de rezultatele obținute.

Gabi Tamaș a fost întrebat despre ce antrenor consideră că ar trebui să vină la cârma naționalei. Fără să stea pe gânduri și puțin surprinzător,  Tamaș a oferit numele lui Victor Pițurcă.

Cine ar trebui să vină la națională dacă pleacă Rădoi? ‘Nea Piți! V-am închis gura” a fost replica pe care a dat-o acesta.

„Mi-a schimbat mentalitatea”

Răspunsul lui Tamaș nu este unul surprinzător. Pe vremea în care Victor Pițurcă a fost selecționer, fundașul central a primit foarte multă încredere din partea tehnicianului. El a fost jucător de bază în mandatele pe care le-a avut Pițurcă, chiar dacă relația dintre cei doi nu a fost lapte și miere mereu.

Dacă aș putea să zic și eu ce-am făcut peste tot, la națională sau la echipele de club, scrieți 10 cărți” a spus Tamaș.

Cu toate greșelile fundașului, antrenorul l-a iertat și i-a explicat de fiecare dată unde a greșit.

Mai mult, Gabi a fost în lotul României la Campionatul European din 2008, Austria și Elveția, în care România a fost trasă în grupă alături de Olanda, Franța și Italia. Tehnicianul în vârstă de 65 de ani era la cârma naționalei de seniori.

Nea Piți m-a schimbat în bine. Mi-a schimbat mentalitatea. Am învățat foarte multe de la el, l-am respectat și îl respect foarte mult. Am învățat foarte multe și chiar eram numai așa: ‘nea Piți, ‘nea Piți!” a declarat Tamaș într-un interviu acordat în februarie 2020.

În acest interviuta, el a subliniat că Victor Pițurcă este antrenorul cu care a lucrat și care l-a influențat cel mai mult în carieră. Un lucru puțin surprinzător, ținând cont că a evoluat, de-a lungul carierei, la echipe din Premier League, La Liga sau Ligue 1.

Un titlu național, trei cupe ale României, două cupe ale Ligii, o cupă și o supercupă în Israel sunt trofeele câștigate de Gabi Tamaș, în cariera de jucător profesionist.