Gabriela Lee, eliminată în optimi la Varșovia. Iga Swiatek, calificată în sferturile de finală

Catinca Giosanu 28.07.2022, 19:08
Gabriela Lee, eliminată în optimi la Varșovia. Iga Swiatek, calificată în sferturile de finală

Gabriela Lee (locul 146 WTA) a fost eliminată în „optimile” turneului WTA de la Varșovia după ce a pierdut cu Iga Swiatek. Jucătoarea română de tenis nu i-a putut face față actualului lider mondial. Sportiva din Polonia s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2.

Gabriela Lee, eliminată de la turneul din Varșovia

Iga Swiatek a avut nevoie de o oră și zece minute pentru a o învinge pe jucătoarea din România. În primul set, Gabriela Lee i-a creat câteva probleme lui Swiatek. În momentul în care tabela arăta scorul de 4-3, actualul lider mondial a câștigat un game pe serviciul compatrioatei noastre. Cu o încredere de sine uriașă, ea a continuat să-și domine adversara și astfel și-a adjudecat primul set.

În cel de-al doilea act, românca a pierdut primul game pe serviciul propriu. Swiatek a profitat de greșelile Gabrielei, iar până la finalul meciului a mai reușit un break în fața sportivei din România.

Românca, învinsă de Iga Swiatek în 3 seturi

Gabriela Lee a intrat pe tabloul principal de la Varșovia ca lucky loser. Ea s-a duelat miercuri cu Raluca Șerban, pe care a învins-o cu scorul de 3-6, 6-2, 7-5. Sportiva care reprezintă Ciprul este mult mai slab cotată decât jucătoarea noastră. Fosta adversară a româncei ocupă locul 185 în ierarhia mondială, în timp ce reprezentanta țării noastre se află locul 146 WTA.

În sferturile de finală ale turneului WTA de la Varșovia, Iga Swiatek o va întâlni pe Caroline Garcia (numărul 45 mondial). Jucătoarea franceză s-a calificat în sferturi după ce a trecut de Elisabetta Cocciaretto (Italia, 105 WTA).

Cum s-a descurcat cealaltă româncă la WTA Varșovia

Ana Bogdan s-a desurcat ceva mai bine decât a făcut-o Gabriela Lee. Românca s-a impus fără prea mari emoții în disputa cu Katerina Siniakova (locul 86 WTA). Jucătoarea născută la Sinaia a învins-o pe cehoaica în vârstă de 26 de ani cu scorul de 6-0, 6-4.

În continuare, Ana Bogdan va juca cu învingătoarei partidei dintre Nadia Podoroska (211 WTA) / Laura Pigossi (113 WTA).

Pentru succesul de la Varșovia, Gabriela Lee va primi un cec în valoare de 6.071 de euro. De asemenea, ea va fi recompensată cu 60 de puncte WTA.

Urmăriți Playsport.ro și pe